Nerimas

Vasara. Į kaimynų langus beldžiasi vaikų klegesys arba netikėtai atskriejęs kamuolys. Marilė grįžta iš krautuvėlės su burnoje tirpstančiu vaniliniu plombyru. Algiukas velnioniškai timpteli mergaitei už kasų. Rimti dėdės išpranašavo svilinančią liepą – metas vykti prie jūros.
Dorotėja šiek tiek kilsteli galvą ir vėl susigūžta. Pasaulyje tiek daug jaunystės! O ji…
Ji draugų neturi, tad ir kaimynams netrukdo. Su kamuoliu žaisti nemoka. Nuo ledų skaudena gerklytę, o kasyčių seniai jau nebelikę. Orų prognozių neseka, ir jūra gana toli.
Išblyškęs veidas visai neprilygsta senajai Dorotėjai, kuri švytėjo, nes taip gyventi buvo daug lengviau.
Kas iš to, jei kiekvienas rytas atgyja su keturių sienų vaizdiniu. Pilkšvos sienos, daug sužalotų. Rytiniai blynai visai nesuvilioja išsekusios mergaitės.
Ji piešia, daug piešia.
Šiandien Dorotėja vaizduoja baltame lape besisukiojančios brandžios moters siluetą.
Didžiausia svajonė – sušokti tokį patį brandų šokį.
 
 
GruoblėtaMūza

2014-01-19 16:29:09

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Nikole Bergman

Sukurta: 2014-01-20 09:46:31

giliai palietė, supratau, kad tai apie sergančią mergaitę ir jos svajonę, mano akimis žiūrint pavadinimas labiau tiktų "Svajonė", neakcentuojant nerimo.., bet tai tik mano nuomonė, kuri nebūtinai turi sutikti su autoriaus....

Vartotojas (-a): jovaras

Sukurta: 2014-01-19 21:47:49

perskaičiau kelis kartus ir supratau, kad kūrinyje perteikiama jaunystė ir senatvė.

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2014-01-19 20:58:22

Kaip visada subtiliai, mintį perteikiant per palyginimus: viena mergaitė valgo ledus, kita negali, viena žaidžia, kita užsisklendusi, viena tampoma už kasų, kita jų neturi ir t.t.
 
Detalės
senajai Dorotėjai > ar ne geriau ankstesniajai?
Žodis kaip žodis, gal ir labai apgalvotas, nes pradėjau vaizduotis senutę, tokią senučiukę, kad net mielai suvaikėjusią. Paskui pagalvojau, kad kalbama visgi apie sergančią mergaitę, kuri piešia svajonę užaugti.
Ar spės? Klausimas dėl to, kad nors skauda gerklytę (serga), bet ji be kasyčių. Gal po chemoterapijos? Jei ne, jei tik vaikystė baigės, gal reikėtų paieškoti tikslesnių žodžių (nes būna įvairių skaitytojų). Jei taip, tai nieko nereikia :)
 
Švytint gyventi buvo lengviau, per išbandymus brandžiau.