← Atgal

Kobixas UŽRAŠAI

Sukurta: 2014-11-11 18:03:30

Rastos mintys:

 Tiesa turi mažai gerbėjų. Daugelis šlovina ją, bet tik iš šalies; kiti seka ja, kol nėra pavojaus; gudrūs apsimeta, o niekšai išduoda. Tik drąsiausieji ją išsaugo: nei minios aistros, nei tirono priespauda nepriverčia jų tiesos išduoti. 
Tebūnie tavo bendravimas su draugais žinių mokykla, o pokalbis – malonus mokymasis. Išmintingųjų draugystė abipusiai naudinga: kas kalba, turtėja galėdamas pasidalinti, o tas kas klauso, turtėja žiniomis – taip vyksta abipusis augimas.
 

Sukurta: 2014-11-11 00:26:45

Rastos mintys:

Sielos muzika. 

- Aš toks blogas, toks blogas... – skundėsi mokinys Mokytojui. 
- Tu nesi blogas, bet tau reikia pasikeisti. 
- Kaip? Jei aš ne blogas, kaip jūs sakote, tai kam gi man keistis? Ar aš turiu tapti blogu? 
- Ne, – nusišypsojo Mokytojas, – kam gi būti blogu. Geriau aš tau parodysiu. 
Tada davė mokiniui dūdelę ir paprašė ja pagroti. Mokinys dūdele groti nemokėjo, tad pūsdamas ją ir uždengdamas tai vieną tai kitą kiaurymę leido nemalonius garsus. 
- Na matai, kokia tavo muzika, – pasakė mokytojas. – O jei pasimokytum keletą metų, tai tavo grojimas taptų visai kitoks. O kas pasikeistų? Juk grotumei vis tiek tas pats tu, ir dūdelė ta pati, ir rankos tos pačios, ir oras, bet… Nors ir visa būtų lyg ir tas pat, bet pati muzika būtų kitokia, ji ramintų, gydytų ir įkvėptų sielą… 
Taip ir gyvenime - Tavyje yra viskas, ko reikia. Kai išmoksi įsiklausyti į pačias sielos gelmes, išsiugdysi gebėjimą girdėti savo sielos balsą, bei harmoningai valdyti mintis, jausmus ir valią, tada šie instrumentai tavo rankose jau neatrodys blogi ir nepaklusnūs. Visa, kas sklis iš tavęs, bus gražu ir tobula. Tada tu suprasi, kad ydos – tai paslėptos dorybės, kuriomis tu tiesiog dar neišmokai naudotis.

Sukurta: 2014-11-11 00:23:37

Rastos mintys:

- paleisti reiškia nustoti versti, spausti, teisti, bet mokytis palaikyti ir padrąsinti bei leisti būti kitam tokiu, koks jis yra; 
- paleisti nereiškia pataikauti blogiems poelgiams, bet leisti žmogui pačiam pamatyti savo neteisingų sprendimų rezultatus; pripažinti, kad kartais rezultatas priklauso ne tik nuo mūsų; 
– paleisti reiškia nustoti bandyti keisti kitą žmogų ir smerkti jį, o visą savo energiją nukreipti į savo savybių ir atsakomųjų reakcijų tobulinimą; 
- paleisti nereiškia atsiriboti nuo kito žmogaus, bet pripažinti jo teisę savarankiškiems sprendimams (net ir klaidingiems); 
- paleisti reiškia nustoti dominuoti, ginčytis, kabinėtis, bet pradėti suprasti save, savo privalumus ir trūkumus; 
- paleisti reiškia išsilaisvinti iš kankinančių prisiminimų, o visas jėgas skirti šiandienos ir rytojaus gerovei; 
- paleisti reiškia mažiau bijoti, būti atviram, daugiau pasitikėti ir mylėti be sąlygų.
 
Kalbame per daug, mylime per mažai ir nekenčiame per dažnai.
 
 

Sukurta: 2014-10-29 23:57:00

Rastos mintys:


Jei ieškai tobulumo, siek keistis pats, o ne keisti kitus. Lengviau pačiam apsiauti sandalus, nei kilimais iškloti visą žemę.

Vienas žmogus laiko rankose obuolį ir giriasi, kad jis didesnis, nei pas kitus. 
O kitas sodina obelį ir renka derlių, su šypsena stebėdamas pirmąjį…

Klysti yra žmoniška, atleisti – dieviška.

Mokytojas – tas, iš kurio mokosi, o ne tas, kuris moko. 

Palaima šiame pasaulyje gimsta iš noro padaryti gera kitam. 
O visos šio pasaulio kančios – iš noro palaimos tik sau.

Žodžių tikslas – sukurti mumyse ramybę. Jei žodžiai sukūrė ramybę, jūs panaudojote juos teisingai. Jei žodžiai pastūmėja vystytis, jūs panaudojote juos teisingai. 

Niekuomet neabejokite tuo, kad maža grupelė šviesių ir ryžtingų žmonių gali pakeisti pasaulį. Iš esmės, jo niekada negalima buvo pakeisti kitaip.





 

Sukurta: 2014-10-25 23:10:23

Rastos mintys:

Kartą vienas žmogus susižeidė koją ir dėl to buvo priverstas naudotis ramentais.Jie labai pagelbėjo žmogui vaikščioti, be to, pasirodo, buvo naudingi dar ir norint kažką pasiekti, pastumti, paremti.Todėl žmogus išmokė visus savo šeimos narius naudotis ramentais. Taip palengva ramentai tapo įprasta jų šeimos kasdieninio gyvenimo dalimi..Bėgo laikas, ir žmogus ne tik savo pavyzdžiu, bet ir karštais įtikinėjimais įkvėpė daugybę žmonių pradėti naudotis ramentais. Juk jie tokie patogūs! Jie taip palengvina gyvenimą!Jis pradėjo gaminti ramentus ir vis plėtė ir tobulino jų gamybą. Dabar jau galima buvo įsigyti įvairiausių ramentų: lengvų, sunkių, spalvotų, raižytų, papuoštų brangakmeniais, sidabrinių ir net auksinių..Buvo atidarytos mokyklos, kuriose mokė žmones teisingai naudotis ramentais, o įvairių institutų profesoriai tyrinėjo aukščiausius naujojo mokslo aspektus ir perspektyvas.Be ramentų vaikščiojo labai mažai žmonių – tai skaitėsi kvaila, senamadiška, skandalinga, todėl galiausiai ir jie paklusdavo daugumai..Kai kurie iš jų bandė įrodyti, kad ramentais reikia naudotis tik esant būtinybei, tačiau tokius žmones tuoj pat nubausdavo – kad nedrumstų kitų ramybės.Pasikeitė kelios kartos, ir jau visi vaikščiojo su ramentais.. Pagaliau mažuma “įrodė” daugumai ir įtikino ją, kad ramentai gyvenime būtini ir kad žmogus be jų negali paeiti.O jei kažkas bandydavo prieštarauti, juos kaipmat nutildydavo: “Jūs klystate, tai jūsų fantazijos”, “Mokslas jau patvirtino būtinybę naudotis ramentais”, arba – griežčiau: “Tai provokacija, jūs už tai atsakysite!”Ir žmogus suabejodavo: jei dauguma taip sako, gal jis tikrai klysta?.. Ir.. vėl imdavo į rankas ramentus, ir vėl tapdavo neįgaliu..Moralė: Įtikinėjimo galia didžiulė, o įtikinėtojai – nuoseklūs ir įkyrūs savanaudžiai. Pasitikėkite savimi, klausykite savo širdies balso! Net jei visi aplink kalba priešingai..
 

Sukurta: 2014-10-22 19:57:35

Tolumoje, ant kalno, laukia tavęs šviesa. Jei tik pabandysi žengti link jos, pajusi - ji tavyje.

Sukurta: 2014-10-21 20:58:54

Rastos mintys:

Geru gali tapti bet kas, tereikia tik kitą pavadinti blogu...

Sukurta: 2014-10-21 00:30:08

Ar girdi mintis?
Protas rūšiuoja žinias,
Atsirenki pats...