Eglė, karvės ir saulė

Ganiau karves. Bet tik apsimečiau, kad ganiau. Jos sau ramiai rupšnojo žolę pačios. Iš tikrųjų karvės net ne mano. Aš jas pirmą kartą pamačiau atėjęs į šį slėnį. Buvo ką tik paliję. Tas vaiskus, į visą esybę besismelkiantis drėgmės, žemės, žolės ir žiedų kvapas! Karvutėms jis turbūt nė motais. Jos flegmatiškai stoviniavo pievoje, lėtai palenkdavo galvą, nusiskindavo pundelį žolės ir pamažu kramsnodavo. Net ir jų uodegos, vaikančios muses, nedisonavo su nepajudinamos ramybės tempu.
Ganiau karves dvi valandas. Tik tokią prabangą galėjau sau leisti. Atsisėdau ir atsirėmiau į eglės kamieną. Žalių spyglių vėduokliški nėriniai metė šešėlį, tokia vaizdų kalba bendraudami su skaisčiai tvieskiančia saule. Pažiūrėjau į ją ir aš. Atsivėrė visa Žemė ir tolumoje pasirodė visa Visata. Karvutėms tai turbūt nė motais. Vienos ramiai sau gulėjo žolėje, kitos nepaliaudamos kramsnojo, viena kita sumūkdavo. Ramybės oazė. Eglė, karvės ir saulė, o šiame trikampyje – aš.
Ganau karves. Bet tik apsimetu, kad ganau. Jos, kaip ir ramybė, man nepriklauso.
Saulės eldija

2016-11-03 16:37:59

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Felicija Ivanauskienė

Sukurta: 2016-11-03 18:02:06

Vargu bau animalistinis peizažinis litetatūrinis kūrinėlis gali pretenduoti į Žemės ir Visatos esybinę raišką.
Tačiau autoriaus(ės) debiutas ir pastangos sveikintinos. Belieka palinkėti daugiau dėmesio skirti žanrinio žodyno gryninimui ir kūrinio  idėjinio bei meninio  darnumo siekimui.