Savaitgalis

Traukinys atsargiai slinko kalno šlaitu. Stebėjau pro langą didelius sniego kąsnius. Lėtai krentančius į bedugnį rūką. Kitoje pusėje tykiai įkalnėn kopė baltai apsirėdęs miškas. Kalnais važiavome jau porą valandų, vis sustodami ir nuvalydami kai kur sniegu užgriuvusius bėgius. Tunelius pavykdavo prašokti greičiau. Štai ir dabar vienas artėjo. Traukinys įšliaužė į tamsią ertmę ir padidino greitį. Vagone spingsėjo kažkodėl sunkiai įsidegančios lemputės. Po staigiai dingusio sniego baltumo akys merkėsi, nepriimdamos nejaukios dirbtinės šviesos. Kai praėjus minutei apsidairiau, už langų tebejuodavo tamsa. O traukinys vis didino greitį. Nugara ir pakaušiu ėmiau jausti minkštą sėdynės atkaltę, plaštakos įsikibo ranktūrių. Netrukus vagono lubos ir grindys nuskaidrėjo, ir viena po kitos iš visų pusių įsižiebė žvaigždės. Greičio nei judėjimo nebejutau, kairėje palengva artėjo pilnatis. „Sekanti stotelė – Mare Tranquillitatis“ – saloną užpildė švelnus moteriškas balsas.­­ ­– „Dėkojame, kad savo kelionėms renkatės agentūrą „Savaitgalis Mėnulyje“.
kaimojurgis

2015-10-05 23:15:08

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Pisha

Sukurta: 2015-10-23 22:19:57

Pamečiau norą skaityti dar neįpusėjus; pradžia labai ištęta, paskui lyg netikėta pabaiga. Bet čia tas pats, kas pasakyčiau: baltas, raudonas, juodas, gelnonas, trikampis (!). Taip, trikampis netikėta, bet kas iš to? Arba neradau kažko, ką reikėjo rasti. 

Vartotojas (-a): herbera

Sukurta: 2015-10-06 12:47:24

mane šokiruoja antras ir trečias sakiniai. Taip negali būti - tai vienas sakinys turi būti. Sakinys,,Lėtai krentančius į bedugnės rūką" - negali būti sakinys.
Po ,,nuskaidrėjo " kbl nereikalingas

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2015-10-06 10:57:51

Turbūt akcentas – žodžių žaismas pabaigoje. Savaitgalis – kaip kasdieninio važiavimo pabaiga (tikslas)?
Komponuojama nuosekliai. Pradėta lėtai, per neaiškumą, įkalnę, paskui jau kalnai, sniegas, tuneliai kaip užtemimai. Į pabaigą nuvesta logiškai, visus etapus supratau, bet, pavyzdžiui, praėjus minutei nėra taip simboliška, prieš pakilimą gali būti tiesiog akimirka ar koks kitoks laikas. Nors atidžiau nagrinėjant, gal tai kontrastas toms porai valandų… Bet nelabai suprantu balto sniego ir nejaukios dirbtinės šviesos  kontrastą. Čia važiuojama į nedirbtinumą, šviesos turi traukti.
Vis didėjantis greitis, patogi sėdynė – ir pagaliau pilnatvė kaip pilnatis, kaip ta Mare Tranquillitatis (ramybės jūra). Trankvilizatorius.
Sekanti stotelė > kita