Dvi draugės

Santrauka:
Iš ciklo „Kiaulių liaudies pasakos“
   Kartą gyveno dvi draugės – Kutvėla ir Putvėla. Pirmoji vaikščiojo susivėlusiu „toršeru“ ant galvos, antroji – ant ..., žodžiu, kažkur žemiau, kur putės (vištos) lesa. Arba nelesa. Todėl ir buvo Putvėla. Taigi, išėjo abi draugės į pasaulį jaunikių sau ieškot. Pirmoji lakstė ilgai ir nuobodžiai, metų metais beviltiškai savo suvelta šukuosena „kabindama“ jaunus vyrus. Gi šie nuo jos ševeliūros bėgo kuo tolyn. Palaipsniui jie vis seno ir seno, kol pagaliau visai nuseno bei sukriošo. Kartu su Kutvėla, aišku. Putvėlai gi užteko pirmam sutiktajam karalaičiui savo kuŠuoseną parodyt, ir ji ištekėjusi laimingai nugyveno iki pat gilios mirties.
   Moralas: nebūtina reklamuoti to, kas ir taip gerai žinoma arba matoma; gi paslėpta reklama daug efektyvesnė.


Voldemaras Zacharka
VoldZak

2014-03-03 07:47:12

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2014-03-03 13:49:56

Ne-a. Kūrinio gera idėja, moralas irgi geras, bet siužetas neišvystytas. Pradėta ir nebaigta gilintis į reiškinius (netikiu, kad dėl patirties stokos, greičiausiai nepasiteisino pasirinkta meninė distorsija), o tada viskas pakrypo ne į būties analizę, o į laiko akcentavimą. Paprasčiau tariant, Iškeliamas laiko klausimas.
Kodėl? Pirma, nuo K. niekas nebėga. Nors tokios ir baido, bet pakankamai daug kam knieti su jomis ir susipažinti, todėl noriai pažindinamasi. Taigi šios darbininkės nepralaimi. Antruoju, draugės P. atveju – galingas spurtas dar nereiškia pergalės, t. y. nereiškia ilgesnio laimingo gyvenimo.
Kūrinį reikėtų perkelti į eksperimentų skyrelį.

Vartotojas (-a): kaip lietus

Sukurta: 2014-03-03 08:20:22

Geras moralas. Man darbe pravers. Turiu pasakyti, kad Erlickas (nesvarbu, kad pas Juozuką eiliuota, bet kas Lietuvoje normalų humorą daugiau rašė, priminkit?) turi stiprų konkurentą. Bet kaip nors išsiteksit.