Du draugai

Santrauka:
Iš ciklo „Kiaulių liaudies pasakos“
   Kartą gyveno du geri draugai – Bimbalas ir Cimbolas. Pirmasis vaikščiojo amžinai pamiršdavęs per vidurį užsitraukti kelnes, antrasis – dar ir su pro neužtrauktą tarpą išverstais maišais. Ar cimbolais (varpais), kaip kai kas juos vadina. Todėl jis ir buvo Cimbolas. Ir sugalvojo jie žmonas susirast, tam tikslui lankus susikonstravę.
Bimbalas buvo konstruktorius, užtat pasidirbo lanką su reaktyvine trauka, o Cimbolas buvo liurbis, tai jam tiko ir iš paprastos šakos. Po to, kai abu iššovė, pirmasis laksto po pasaulį, po šiai dienai tebeieškodamas savo strėlės; gi jo draugas per maurus nubrido į pelkę, susirado ten savo varlę ir parsinešęs nudyrė jai kailį. Bimbalas sutiko daug gražių merginų, bet jam per paieškas nebuvo kada bendraut. Galų gale jis sukriošo ir visiškai mirė patvory. O Cimbolas su savo šalta keturkoje nugyveno iki pat šaunios impotencijos bei senatvėje išlindusio hemorojaus, bet vis tiek irgi numiro.


Voldemaras Zacharka
VoldZak

2014-02-27 08:21:31

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): jovaras

Sukurta: 2014-02-28 13:19:15

linksmas labai. labai daug simbolinių dalykų kūrinyje. visi mes mirsime:)

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2014-02-27 15:06:15

Pasaka kaip tik iš mano dievinamo katalogo.
Bet ir atsitraukus nuo lit.skonių matosi, kad kūrinys gilus, pakerintis lakoniškai pareikšta išmintimi: kaip begyvensi, finalas vis tiek ateis.
Detalės čia reikšmingos. Vardai, aprangos kodas simbolizuoja šiokias tokias priešybes, gyvensenos modelius, charakterių atspalvius (lakiojimas ir didesnis stabilumas).
Kad ilgu pasisakymu neužgožčiau kūrinio, baigiu trumpai: pirmiausia sujaudinantis, tada neįkyriai pamokantis.