Kvėpuojanti dėžutė

Santrauka:
Kiekvienas viduje yra kažkiek vaikas
Visose dėžėse yra oro. Mano dėžutėje dar gali rasti ir saldainių. Iš šios dėžutės aš semiuosi įkvėpimo. Juokinga?
Dėžutė labai graži, metalinė, violetinė, išdabinta saulytėmis ir mėnuliukais, debesėliais ir žvaigždutėmis. Viduje buvo 12 saldainių. Kiekvienas iš jų su savimi turi po raštelį, pririštą sidabrine virvute. Tuose rašteliuose – eilėraščiai. Kiekvienas jų įkvepia rašyti. Dėžutė pilna oro. Aš iš jos kvėpuoju. 
Saldainiai labai skanūs. Aš juos dažnai valgau, tada – rašau. Kada nors išleisiu knygą... Ir uždarysiu ją čia.
Senka eilėraščiai mano dėžutėje. Kada nors, kai jie baigsis, man bus baisu. Aš bijau, kad ir dėžute, ir aš nebemokėsime kvėpuoti. Ir tada bus nebejuokinga.
Pomidoras

2014-01-12 13:01:36

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2014-03-14 12:20:08

Visų pirma, tai ne novelė. Visų antra, tai ne kūrinys. Ne kiekvienas tekstas yra kūrinys. Metaforiškas kalbėjimas irgi ne visada tampa kūriniu. Dienoraštiniai įrašai yra gerai pačiam sau. Ir tikri retas dienoraštis yra įdomus nepažįstamiems žmonėms. Todėl ir nereikėtų tokių įrašų viešinti. O jei jau labai norisi, tai tik į tam skirtą vietą kad ir ŽaliojeŽolėje - užrašus.

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2014-01-13 10:10:30

Paprastai tenka prasimanyti, ką įsidėti į (kūrybos, gyvenimo, paguodos) dėžutę.
O su skaičiais ką daryti, nežinau. Jie migruoja, kartojasi ir kokiu nors būdu pasiveja. Susitinki netikėčiausiose vietose.
Kad nesibaigtų žvaigždutės ir mėnuliukai pasibaigus saldainiams, galiu padovanoti patikimų sargybinių. Prašau: imperatoriaus Qin Shi Huango terakotinės armijos violetiniai kariai. Stebėtinai patvarus dažas – alchemikų makaliūzių šalutinis efektas, gautas ieškant nemirtingumo eliksyro…
 

Vartotojas (-a): jovaras

Sukurta: 2014-01-12 21:58:08

na tinka dienoraštiniam įrašui. labai jau banalus, sausokas kūrinys. trūksa gyvybingumo, intrigos. kūrinys visiškai nepatiko.