Nevaikiška pasaka

Mes pasiklydome svetimuose voratinkliuose ieškodami savo istorijų, išgalvotų emocijų ar tiesiog kažko svaigaus. Mes abu tokie maži, maži, bet tuo pačiu baigiame išaugti savo gyvenimus. Aš žiūriu į tavo apnuogintas kojas ir atrodo, kad ant jų telpa visos pasaulio vasaros. Tavo kulniukų kaukšėjimas amžinai aidi tuščiose ryto spalvinamose gatvėse ir tolsta kažkur — į niekur.

Ir nebėra išeities — vakar paskutinis aklas nykštukas pasidavė, jo broliai seniai  užmigo, o jis vis dar blaškėsi akinančioje šviesoje ir tikėjo, tikėjo, kad ji jau arti. Bet visos princesės — išnyko arba pavirto pasakomis, o gal ir raganomis — niekada nežinosi.

Mes iššvaistėme visus šansus kartu ir po vieną. Jausmai nebemoka sustoti ir juos reikia skandinti. Kai man reikėjo tavęs, tu buvai suskaičiuota. O aš tau visada buvau nulis, o iš nulio nedauginama. Taip pagaliau dūmai virsta garais, garai vieną dieną pavirs elektros vibracija, o dar vėliau mus tiesiog užkas. Ir viskas.

Užkas, užvers ir maži vabaliukai sujungs mūsų lūpas. Pirmą ir paskutinį kartą — po gabaliuką, bet taip saldžiai ir švelniai, vos juntamai, net jei mes būsim skirtingose planetos pusėse — amžinai. Ir viskas virpės, lyg mano lūpos liestų tavo nugarą. Ir viskas spindės, o žmonės gaudys orą ir galvos, kad prasidėjo eilinė pabaiga — jų gyvenimų, bet ne pasaulio.

O tu alsuosi džiaugsmą, be melo, be praeities ar ateities — tik man.
Arnas

2012-12-14 09:50:48

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): spika

Sukurta: 2012-12-14 22:40:04

O ką jei man pabandyt paversti?

Vartotojas (-a): Jazminas

Sukurta: 2012-12-14 12:49:42

Man patiko, turi vidinio užtaiso ir paskatina susimąstyti.

Vartotojas (-a): Arnas

Sukurta: 2012-12-14 11:03:42

Na, ta nevaikiška pasaka, pavadinimas juk, tai ir neturi viskas būti pasaka.
Visas gyvenimas toks - nevaikiškai pasakiškas, nepaversi juk jo į eilėraštį :)

Vartotojas (-a): nenumeruojant

Sukurta: 2012-12-14 10:41:26

aš nevadinčiau pasaka, šio darbo pasakojimas kitoks. Ir praplėsčiau, arba susiaurinčiau ir paversčiau eilėraščiu. Šiaip įdomus darbas, gražu.

Vartotojas (-a): Laũmele

Sukurta: 2012-12-14 10:03:50

apietuos vabaliukus ir lupas ...jautriai išrituliuota :)