Tėti

Tėti,

   Žinau, jog šito laiško tau niekada neteks skaityti ne dėl to, jog esi išvykęs nežinia kur, o todėl, jog tavęs čia nebėra. Todėl dabar ir klausiu savęs, kam iš tikrųjų rašau – tau ar savo sąžinei?
   Keturi metai – trumpas laiko tarpas mylintiems ir laimingiems, tačiau beprotiškai ilgas pasimetusiems. Nepasakosiu tau kaip man dabar sekasi – žinau, jog stebėjai, vertinai kiekvieną mano poelgį, broveisi į mano mintis sukeldamas visas abejones dėl mano pasirinkimų. Keturiolikos aš tiksliai galėjau nupasakoti tavo balso tembrą, tavo eiseną galėjau atkartoti akimirksniu. Penkiolikos – iš atminties pradėjo dilti tavo akių spalva, tavo man pasakytos mintys iš ilgų sakinių virto pavienių žodžių kratiniu. Kai atšvenčiau šešioliktą gimtadienį, nebeatsisukinėdavau į kavinių langus, kuriose mes sėdėdavome su viltimi, jog pamatysiu tave tokį kaip visada – su smilkstančia cigarete rankoje ir juodos kavos puoduku ant stalelio. O kas dabar? Dabar aš pamirštu tavo veidą, man sunku patikėti, jog kažkada gyvenau kitaip nei dabar. Keista prisiminti, jog šeštadienio rytą pats didžiausias stebuklas man būdavo tavo apsilankymas.
   Atsiprašau, jog nepranokau tavo lūkesčių ir netapau tokiu žmogumi, kokiu norėjai, kad tapčiau. Vieną dieną aš sugebėsiu tau atleist, juk visus tuos metus kiekvieną dieną bandžiau surastį priežastį, jog galėčiau tave pateisinti ir suprasti. Per tuos penkerius metus nesugalvojau nei vienos...
  

      P.S. Žmonės sako, jog gyvenimas – tai virvė, kuri turi pradžią, pabaigą ir kiekvienas įvykis panašus į mazgą – kuo įsimintinesnis atsitikimas, tuo mazgas didesnis. Kažin kokio dydžio mazgas buvo ant virvės, su kuria tu nusprendei baigti savo gyvenimą?
understand

2012-01-31 19:22:01

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Barabas

Sukurta: 2012-02-05 23:29:39

tai vertą būtų prieš publikuojant kartelį kitą pasiskaityti tai ką esi parašęs:)

Vartotojas (-a): understand

Sukurta: 2012-02-01 21:50:24

nes etapais rašiau,o ne vienu prisėdimu.

Vartotojas (-a): Barabas

Sukurta: 2012-02-01 19:55:34

nepatiko man
per daug dramatizmo
nors P.s. turi šiokį tokį užtaisą, tačiau
nekabina iki gali, kad galėtum tarti - čia yra geras darbas

ir dar pradžioje buvo keturi metai, o į pabaigą tapo penki?

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2012-02-01 00:14:22

Derėtų peržiūrėti skyrybą.

Jei ne P. S.būčiau parašiusi, kad silpnas tekstas. Ne viskas, kas jausminga, yra meninis tekstas. Tačiau pabaiga stipri.
Perkeliu į literatūrinį laišką.

Vartotojas (-a): klajūnė

Sukurta: 2012-01-31 20:32:13

žiaurus ir nuoširdus

Vartotojas (-a): nenumeruojant

Sukurta: 2012-01-31 20:28:00

išties, gramatika ir panašūs dalykai nublanko perskaičius tai. Atrodo, kalbama labai nuoširdžiai

Vartotojas (-a): antanas vėjyje

Sukurta: 2012-01-31 19:37:59

labai asmeniskas ir skausmingas. todel susilaikau nuo vertinimu