Juodas darbas

Kai balto kraujo aukuras prabyla,
Kai šėlsta žemė po langais,
Kraujuojame mes tarsi mažas vaikas,
Su nesutramdomais jausmais.

Taip sielos atspindys sudūžta,
Išnyksta akys paslapčia.
Ir mirtys, sėjamos kaip grūdas,
Sudygsta mus kapinėse.

Ir vėl prabyla ten patrankos,
Suvirpa mirtina styga.
Čia iš po žemių kasasi pabaisos
Su neaprėpiama, tyra kančia.

Ir štai žodžiu mus prikala prie kryžiaus,
Pajuntam jo buvimą čia, šalia.
Tetrokštam mes tik pagyventi
Ilgiau nors minute viena...
Giltinė

2011-05-07 00:15:01

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Giltinė

Sukurta: 2011-05-21 06:11:36

Kazkaip ramei jauciuosi nes ir tikejausi kraujuojancios kritikos :) aciu del ritmo zinau neklystate jau radau vietas tik sudetinga man pakeisti tas vietas

Anonimas

Sukurta: 2011-05-09 16:01:17

Ritmas šokinėja, o tokie išsireiškimai, kaip "Kraujuojame mes tarsi mažas vaikas" - visai nesižiūri. Kažkaip nedera ta daugiskaita "mes" ir paskui sekantis "mažas vaikas" - toks išsireiškimas minėtus "mes" - padaro absurdiškai kvailus. Taip ir įsivaizduoju: sėdi ant kelmo penkiolika drūtų vyrų ir kiekvienas suėmęs savo įdrėkstą pirštelį laiko ir vos tvardosi neapsiverkęs. Būtent taip įsivaizduoju "kraujavimą, kaip mažo vaiko".

Toliau visi minėti įvaizdžiai (stigos, grūdas, sėja ir t.t.) - lėkšti. Tiksliau lėkšti ne patys žodžiai, o tai koks kontekstas jais sukuriamas. Šiuo atveju vaizdas gana skurdus.

Dar tas "kasasi pabaisos" man patiko :D:D

Tiesiog bandyk plėsti akiratį - skaityk, mąstyk, ieškok.

Anonimas

Sukurta: 2011-05-07 23:56:16

Lėkštokos mintys.

Vartotojas (-a): Giltinė

Sukurta: 2011-05-07 23:32:35

Na mažas vaikas pasirinkau todėl, kad kuo mažesnis tuo tiesiau viską sako ir viską išreiškia šitoje vietoje tikrai nenorėčiau kažko keisti, nes mes visi esame kažkieno vaikai. Sudygsta mus( norėjau išreikšti , kad viduje musų) netramdomais ir nesutramdomais 2 skirtingos reikšmės , čia riektų jei jums netinka kitokio sinonimo. Bebeieškau įdomus pastebėjimas, bet pasakyk man asmeniškai, ar visi -visų poezija supranta? Gal kaiptik ne aš persudėtingai kuriu, o kiti tiesiog nebemąsto?Nebesigilina? (Aišku šioje situacijoje žiūriu optimistiškai, bet tekstas suregstas per nepilnas 45 minutes tikrai neturėtų būtį sudėtingas) Jei kam atrodo tekstas sudėtingas atsiprašau, bet tikrai nesistengiau to padaryti tyčia. p.s Ne viskas kas yra kuriama turi būti lengvai ir paviršutiniškai sukurta.

Vartotojas (-a): Giltinė

Sukurta: 2011-05-07 20:07:22

Stebinanti įžvalga, neleido kraujuojančio vaiko pakeisti kitu daiktu, dalyku ar net jausmu. Primenu, kad vaikas yra tyrumo ir tiesos simbolis, netramdomi jausmai turėtų padėti nukreipti jus prie tikrojo atsakymo, ką norėta pasakyti šiomis 2 eilutėmis. Ką norėjai paklausti apie 2 posmo paskutines eilutes, nesupratau. Jei nerasite atsakymo, klauskite, paaiškinsiu. Kaip jau pastebėjote, aš mėgstu perkeltinės prasmės naudojimą savo eilėse. Dėl minties paskandinimo reikia suprasti, kad kalbama apie paskutines gyvenimo akimirkas, net pavadinimas slepia mistinę būtybę (atsakymas lengvas manau).

Vartotojas (-a): Giltinė

Sukurta: 2011-05-07 13:46:02

Ačiū už komentarą, aišku, nepavyko išvengti visų klaidų, bet bent jau stengiausi. O dėl kapinių tematikos - reikėtų pakartoti, dar kartą perskaityti.

Vartotojas (-a): Žiogas

Sukurta: 2011-05-07 11:20:07

sudužta > sudūžta
buvima > buvimą
prieš brūkšnį turi būti tarpelis
mirtys sėjamos, kaip grūdas > mirtys, sėjamos kaip grūdas, (išplėstinis dalyvinis pažyminys po pažymimojo žodžio)
ritminių neatitikimų yra

labai gražiai suskambėjo "mirtys sudygstančios mus". supurtė (nustebino) kapinių tematika.