Potvynis

Santrauka:
Jau laikas ką nors apie meilę, senokai nepublikavau...
...Jaučiu, aklai suklūsta tavo lūpos –
Alsavimu jusliu audras sulaiko.
Ir akys tos nekaltos (mažo vaiko)
Tarytum snaigės man ant žvilgsnio tupias,
Sudrėksta, tirpsta vos palietus žemę
Ir įdubas švelnia viltim vėl semia.

O rankos rankose suvirpa – klausia –
Ar ta naktis, kuri šilku paglostė,
Yra bangų mūša į molą uosto,
Ar vėjas palankus, ar iškeliausim
Į savo tikrą atrastąją žemę?
Vėl potvynis ir jūra krantą semia...
kaip lietus

2011-01-16 00:04:21

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): pabiruogė

Sukurta: 2011-01-19 14:57:51

Gra=us ir lyriškas.

Vartotojas (-a): spika

Sukurta: 2011-01-16 22:46:09

Tikras potvynis, senas jūrininkas žino ką daro.Potvynis krantą semia, o kas darosi jūroj...Ar pasieks laivas atrastąją žemę? Čia tik nuo seno jūrininko ir priklauso...

Vartotojas (-a): Rudenė

Sukurta: 2011-01-16 22:05:56

Labai lyriška.
Už vyro,kaip už mūro.
Ir džiaugiamės turėdamos puikius išmintingus, mylinčius vyrus,
kurių galim, lyg vaikai visko paklausti ir prisiglausti. Taškas.
Eiliukas Puikus!

Vartotojas (-a): kaip lietus

Sukurta: 2011-01-16 17:46:51

Viešpats išklausė mano maldas. Dėkoju, Aukščiausiasis! ;)

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2011-01-16 12:10:14

Ką jūs - tai jūsų interpretacija. )Nieko nematau Kiplingo pasakojime feministiško.) O kas tas feminizmas, matau jūs nežinote. Feminizmo judėjime yra ginami ir vyrai, nors tai moterų judėjimas. Tačiau jūsų kūrinyje nieko nematau feministiško, tai ir nemanau kad tą temą turėčiau liesti. Kaip lietus, jums nepatiko komentaras. Tačiau, jūs prisiminkite Radjardą Kiplingą, (kaip moteris vyrą augino, ir sekančios dienos svečią numatydavo) tada perskaitykite savo kūrinį ir mano komentarą, gal pamatysite jį kitaip... Jūsų teiginys neteisingas - nepriklausau tokiam judėjimui, net nežinau tų idėjų visų, o jūs teigdamas kad persisunkusi - klystate. (ne vyrams vaikus gimdyti ir vėjus ganyti, jie gali laivo bures konstruoti, o jau su vėjais kalbasi moterys. Vyrai dažniau jų gali pasiklausti, ką apie vėją jos jaučia... palankus bus, ar ne?..) Lietuvoje man atrodo tas judėjimas (apie kurį jūs čia kalbate) yra labai neaktyvus, nelabai kas gali būti persisunkęs tomis idėjomis... O jūs persisunkęs kuo?.. ne mano reikalas šiaip jau, tik jau šis komentariukas, tai jūsų džiaugsmui - paskutinis, jūsų kūrybai.
kvinta Parašė komentarų: 3101 2011-01-16 10:41:00
(aš komentarą jūsų kūriniui, tokį išsamų, ne jums asmeniškai, o jūs taip negražiai iš kart, lyst į dūšią asmeniškai, teikt kas kuo persisunkęs, taip nevyriška - kaip turgaus moterėlė elgiatės.)

Vartotojas (-a): kaip lietus

Sukurta: 2011-01-16 11:54:14

Kvinta persisunkusi feminizmo idėjomis. Gal giminiuojatės su Pavilioniene? Nesakau, kad tai blogai, bet ir nieko gero :( Vyras moterį gali gerbti ir kitaip - ją globodamas. Tad kodėl jo akimis ji negali būti mažu vaiku? Kažkodėl nė vienas vyras (na, nesu girdėjęs) nėra ką nors blogą sakęs apie tai, jog visur vyrai vaizduojami priklaupę ant kelių prieš savo mylimąją. Yra sakoma, jog vyras gali klauptis tik prieš moterį ir prieš vėliavą. Kitąsyk, Kvinta, jūsų išvedžiojimuose matau daug racijos, bet šį kartą nepataikėte. Na, o dėl vištų ir vokiečio vištidėje, tai galiu pasakyti, jog višta nežino kas yra dangus, nes ji niekada neskraido. Apie potvynius ir atoslūgius irgi kažin ar nutuokia, nes tai labiau artima antims, gulbėms, gal žuvėdroms, žodžiu, ne vištoms.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2011-01-16 10:41:00

Ne moteris vyro klausia, ar vėjas palankus , tai jau ne – ne vyro reikalas vėjus ganyti, per daug sau (vyriškai giminei medalių kabinate, Kiplingą pažiūrėkite, moteris ir katiną prijaukino, pusiau, vaikui linksminti, kartais pelėms gaudyti... taip kad...) medalių kabinate vyr. giminei tame tekste, tikrai per daug; rodos, kad čia vaikas, pas savo motiną tėvą klaustų, maždaug: "ar rytoj eisim į kiną?";
nepatinka man čia tapomas moters bejėgiškumas visame kame, vos ne kūdikėlis vystykluose...
Ta antra eilutė (klausimas) pacituotame, irgi silpna: //"Ar vėjas palankus, ar iškeliausim
Į savo tikrą atrastąją žemę?
"// -------
________________________________
o jei potvynio atmosfera ar sukurta ar nesukurta - kalbėti, tai visai neblogai, kas čia yra, tai potvynio (Potvynis pike, tai yra minutė prieš atoslūgio pradžią, tokioje būklėje - fazėje potvynio atmosfera, yra sukurta. tiek pliuso.) ne ne mano skonio, jis toks "vištų jaukinimas" jei vištos svetimos, įlindo koks vokietis į vištidę, po karo, besislapstydamas - fricas, ir vištytę nori sugauti, triukšmo nesukeldamas... (paskui nupešti ir suvalgyti ant iešmo pasimovęs, pasičirškinęs, pilvelis gurgia, sapnuoja jis alkanas užmigęs tėvynę, ir vis galvoja, kaip jam nukakti į ją... , štai į kažkokį tvartą įsliūgino, nori vištelę susigauti, ir tyliai, kad šunes nepradėtų loti; toks tekstas - taip jame viskas atrodo.

Vartotojas (-a): Gaiva

Sukurta: 2011-01-16 09:28:52

Jaukiai,audrina vaizduotę.

Anonimas

Sukurta: 2011-01-16 08:21:45

Erotika su metaforų skraiste :), nu tikrai-erotika :), po buratino ...:)

Vartotojas (-a): kaip lietus

Sukurta: 2011-01-16 03:16:03

Liaudies išmintis sako, kad senas arklys (arklys senas :) ) giliai nearia, bet vagos negadina. Reiškia, su navigacija viskas tvarkoje. Vilkams tai irgi tinka ;)

Vartotojas (-a): Maybe

Sukurta: 2011-01-16 02:02:54

uoslė gal ir gera, bet navigacija sutrinka
ir iš to seno vilko belieka vilkas senas...
:D

Vartotojas (-a): kaip lietus

Sukurta: 2011-01-16 01:29:44

Senas vilkas, todėl uoslė gera :)

Anonimas

Sukurta: 2011-01-16 01:25:10

Daug jauti. Pavydėtinai. :)

Vartotojas (-a): Maybe

Sukurta: 2011-01-16 01:04:35

nieko tokio, po potvynio slenka atoslūgis, taip sąveikauja mėnulio ir saulės gravitacijos jėgos, jos periodiškai kartojasi. ;)
tu vakare buvai patvinus, o šįryt jau virei batvynius :D
eilius geras, geeeeras, su erotikos gaidele, ji ieško žemės pažadėtos, o jis ją potvyniu, ir taip be pabaigos vis tvindo.