laiku

Susirenku, kas mano, vaduoju lašus be rytojaus, lašus tik rudenį sunokusius.  Viskas laiku, viskas savo vietose, nenučiupinėta, neužuosta nelaiku. Niekada per vėlai – visad laiku. Nėra pavėlavusio laiko, nėra pamirštų veidų, rankų, kvėpavimų, nėra penklinėse natų nedainuotų, negrotų. Po luobu, storu šarvu gal, bet yra viskas, kas tau priklauso, tave vejas, šaukia. Atmintis jei slepias, sąžinė grąžina prie lietimų išdeginusių odą žymėm, kaip gyvulių kailiuos, nešioju stigmas šventumo; puolus gal, gašlybės pilnoji.

Praeitis niekada nelieka praeičiai. Todėl tik dabar, ne riešais švelniai paleidžia – žaizdom neužgyjančiom pratrūksta, nelyg barščiais iš pabudusios burnos sprogsta. Baltutėlių staltiesių, svečių vakarienės negaila. Vaškiniais veidais, jūs, mes kalbam – mes nieko nepasakom.

Broli iš kairės, tavo batai prie grindų prikalti – išsimauk ir bėk. Dabar, kol dar turi vilties, už durų, žinau, laukia. Todėl, kad tavo. Susirink viską, nepalik, nenusisuk, laikyk kaip vaikas laiko savo saldainį, nieko skanesnio, nieko valgomo čia daugiau nėra.
do_nigun

2009-09-03 19:20:51

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Moderatorius (-ė): Goda

Sukurta: 2009-09-04 08:06:19

Viskas, kas įvykę (vyksta) - tave vejas, šaukia... Prasmingas priminimas, paskatinimas. Savitomis mintimis, vientisai taip, įtikinamai. Buvo įdomu stabtelėti, permąstyti...

Moderatorius (-ė): Cieksas Žalbungis

Sukurta: 2009-09-03 23:22:56

paskaičiau... norėjau kažką pasakyt, bet susimąsčiau...,,Praeitis niekada nelieka praeičiai"... o gal laikui nelieka laiko?

Anonimas

Sukurta: 2009-09-03 21:37:20

Sklandžiai mintys bėga, poetiškai. Malonu buvo skaityti.