Atbukusi jaunoji karta(hiperaktyvi paauglių psichozė)

Santrauka:
Apie paauglių smurtą ir agresiją visuomenėje.
Vis labiau per televizorių ir spaudą sužinome apie paauglių smurtą, patyčias mokykloje. Kas dėl to kaltas...
Tėvai, paauglių draugai, aplinka, ar disciplinos stoka?
Mūsų jaunoji karta atbunka, laisvalaikis be "bambalio", "tusu" iki išnaktų,  cigarečių ar narkotikų - neįmanomas.

Ar tokią savo vaikų kartą mes įsivaizdavome?...

Pedagogai, tėvai, psichiatrai negali pažaboti jaunimo smurto vien dėl to, kad atsirado nauja terminologija - hiperaktyvus vaikas, kuria mielai dangstosi tokių vaikų tėvai.
O ar kas žino, kas yra hiperaktyvi paauglių psichozė?
Hiperaktyvi psichozė pasireiškia: smurtavimu, keiksmais, priekabiavimu, nenorėjimu mokytis, silpnesnio individo puolimu, pamokų nelankymu. asocialiais veiksmais, bastymuosi po gatvę ir kitais požymiais.
Kai paprastas hiperaktyvumas pasireiškia: nesugebėjimu sutelkti dėmesio, noru visur dalyvauti, išsiliet savo energijos sankaupas, tokį paauglį galima nukreipt reikiama linkme, ir jis nėra kenksmingas visuomenėje. Kitaip nei hiperaktyvia psichoze sergantis paauglys yra grėsmingas kitiems besimokantiems ir aplinkai.
Tėvai dažnai mano, kad jų vaikas išaugs, bet statistika rodo ką kitą, ligai progresuojant paauglys tampa neprognozuojamas ir metams bėgant dienas baigia kalėjime, tapę žudikais, smurtautojais, prievartautojais. Dažnai aplink kioskelius, stotyje galima sutikti tokių jaunuolių grupelę.
Tad, tėvai, nesėdėkit sudėję rankas, o gydykit savo vaiką, kol jo smurtas neperaugo į nesuvaldomą psichozę ir netapo pavojingas jums patiems.
Tėvai gina savo vaikus, nes myli, bet jūsų vaikas kelia grėsmę kitiems, tad tik pastebėję išvardytus požymius nedelsent nukreipkite vaiką pas psichologą, vienas mėnuo gydymo, ir jūsų vaikas nebebus pavojingas jums ir kitiems, tad ar verta laukti ir viską glaistyt nesiimant jokių priemonių?
Sovietiniais laikais buvo sugriežtinto režimo kolonijos elgesio normų nepripažįstantiems moksleiviams, o dabar jie nevaldomi gyvena tarp mūsų ir žaloja kitus.
Susimątykime ir ugdykime jaunosios kartos dorovę, discipliną ir moralinius principus, šiame teologų apibūdintame smurto amžiuje, nežiūrėkime į vaiko agresiją pro pirštus, o ją gydykime, jų ir savo paties labui.
Ferrfrost

2009-08-21 01:34:37

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): eglute7

Sukurta: 2009-08-22 21:35:48

Skaudi tema. Matome tuos pasikeitimus visuomenėje. Ačiū už aktualią temą.

Anonimas

Sukurta: 2009-08-21 22:40:01

Atbukusi jaunoji karta – toks pavadinimas nekorektiškas. Aš pati dar vienu kojos piršteliu paauglė ir nemaloniai tokį pavadinimą sutikau.
Atbunka – žodis iš šnekamosios kalbos. Publicistikoj nevartotina.
terminologija – daug terminų. O juk kalbama apie vieną. Turėtų būti „terminas“.

Labai jau didaktiškai... Būtų užtekę pateikti vien faktus, pamokymo nereikėjo. Sumenkina tekstą, nesinori juo vadovautis.
O bendrame vaizde, su publicistika jau geriau. Tik pasistenkit atsisakyti tų moralų ir bus galima publikuoti plačiojoje spaudoje. Sėkmės!

Vartotojas (-a): Pelėda

Sukurta: 2009-08-21 18:32:17

Taigi. Bet kas girdi?
Ir todėl džiaugiuosi tokiu Ferrfrost atkaklumu.
Toks Tavo atkaklumas mums visiems labai reikalingas.
Te jis užkrečia mus...

Vartotojas (-a): Ferrfrost

Sukurta: 2009-08-21 18:11:29

Labai ačiū už išsakyta nuomonę, ir labai malonu, kad žmonės nėra abejingi tokiom problemom.

Vartotojas (-a): Sutemų Sesuo

Sukurta: 2009-08-21 09:18:01

Aktuali tema.

Vartotojas (-a): Svyruoklė

Sukurta: 2009-08-21 06:25:20

Tėvai myli vaikus, juos gina ramindamiesi, kad augdami pasikeis. Bet labai gaila, kad jie patys kartais tampa jų aukomis. O vaikai nepasikeičia, tik dar labiau "tobulėja". Labai gerai, kad rašote šia skaudžia tema. Tylėti iš tikrųjų jau negalima.