Pasaulis yra pasidalinęs

Santrauka:
Kaip rasti teisingą religiją? Ir kas tada yra bendra tarp šviesos ir tamsos?
Pasaulis yra pasidalinęs į dvi nelygias dalis - stipriuosius ir silpnuosius.
Silpnoji dauguma, vienokiais ar kitokiais būdais priversti stipriuosius dalytis savo privelegijomis. Todėl šie, turi nusileisti iki silpnųjų lygio, kad aniems nebūtų taip sunku įsisąmoninti savo nuosmukį.

Bažnyčia atsiriboja nuo žiaurumo, iškilmingai pareikšdama: "Žmonėms pritinka šviesos pasaulis..." Šis nuostabusis figos lapelis pridengia tai, kas mums akivaizdu - dogmą, prieštaraujančią žmogaus prigimčiai, visuomenės raidos logikai.

Stiprieji, žinoma, nesutinka su tokiu prigimtinės nelygybės klausimo sprendimu, taigi kyla konfliktai, besitęsiantis nuo pasaulio sukūrimo iki mūsų laikų.
Silpnieji stipriųjų galybei pažaboti priešpriešina religijos dogmas - gentinio, tautinio arba valstybinio, normas.
Taip kuriasi žmonių minia, kurią sutvirtina bendras tikslo laukas - egregoras. Minia neskiria, kuris teisus, kuris kaltas.

Kaip rasti teisingą religiją? Ir kas tada yra bendra tarp šviesos ir tamsos?

Žinome - Biblija yra senovės knygų rinkinys. Tačiau Biblijoje pateikta istorija tesudaro dalį tos istorijos, kurią išgyveno biblinio pasaulio žmonės. Skirtingų kultūrų knygų egzemplioriai, vėlesniuose nuorašuose, turi praleistų arba pridurtų nuorašų... Neįmanoma tvirtai pasakyti, ar būta kokių pakeitimų, taip pat jokio konkretaus įrodymo nėra. Iš tiesų kitų senovės perrašinėtojų praktika kelia abejonių... kad vienas skyrius yra įtrauktas daug vėliau negu kitas, kad pridurtas tas ar anas skiriasi.
Vadinasi, interpretacija yra neišvengiama?
Kaip veikia mus tiesa - ta, kurią mes čia dabar randame?..

Kuo daugiau žmonių minioje, tuo žemesnis logikos ir kritiškumo joje lygis, suvokinat skirtingą, vieną ar kitą informaciją.
Neatsitiktinai juk Hitleris, jaunimo fašisistinės organizacijos nariams, klausytis jo kalbų per radiją, davė įsaką, pareikalaudamas klausytis jo kalbos, susirinkus ne mažiau kaip po 21 žmonių į vieną vietą!..
Svarbus emocinės bangos užkrečiamumo momentas, pasitelkus į pagalbą ištikimos bandos instinkto lygį, reikalauja supanašėjimo; todėl nesitaiksto su nukrypimais ir pripažintų normų.
"Kvaila - tikėti iš įpratimo; beprasmiška - sutikti su minios nuomone" - Džordanas Brunas.


(informacija surinkta ir mano sudurta)
Aistruolė

2008-06-20 13:15:44

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Aistruolė

Sukurta: 2008-06-23 10:59:34

nustokite piktintis tuo, kas nera svarbu akcentuoti.
bet kokiu atveju, aciu.

Anonimas

Sukurta: 2008-06-21 19:12:47

na iš pradžių sukėlė juoką. vėliau visgi tapo šiek tiek gaila. o štai paskutinis sakinys supykdė - ką reiškia - 'surinkta ir sudurta'??? tokiu atveju PRIVALO būti informacijos šaltiniai.
erzina pats kalbėjimo stilius - tartum nenuginčijamų tiesų reiškimas. nekalbu apie baisias stiliaus, skyrybos, rašybos klaidas(kolegos daugumą jau nurodė). tokie sakiniai kaip 'Taip kuriasi žmonių minia, kurią sutvirtina bendras tikslo laukas - egregoras' verčia stebėtis. ar tikrai žinote apie ką rašote? ypač glumina pamąstymai apie 'senovės perrašinėtojus'.
na o labiausiai reiktų apgailestauti dėl rašinėlio primityvumo. tikrai teisybę rašote - 'sudurta'. greičiau sudurstyta , net nesuvokiant pavienių faktų svarbos. labai gerai pakomentavo Agapė - 'ar žinai...?'
labai daug ką reiktų dar sužinoti. to ir linkiu, nes šiaip jau tokia tema (ir ypač jos tarsi 'nenuginčijamas' pateikimas)reikalautų ne mokinio lygio mąstymo, o labai plačios erudicijos.

Anonimas

Sukurta: 2008-06-20 20:42:17

PrivIlegija; perrašYnėtojas.
"kyla konfliktai, besitęsiantis" - nesuderinta, turi būti besitęsiantYs.
"priešpriešina" - kam tas daugiaaukštiškumas?
"fašisistinės" - fašistinės?
"susirinkus ne mažiau kaip po 21 žmonių į vieną vietą!.." - raiška; žodžiais rašykime skaitmenis.
"nesitaiksto su nukrypimais ir pripažintų normų." - raiška!
_______
Nesutvarkytas tekstas. Manau, tai nepagarba skaitytojui.
Skyryba neaiški.

Vartotojas (-a): jovaras

Sukurta: 2008-06-20 20:11:26

čia tik sausi faktai ir nieko daugiau. pasigedau analizės.

Anonimas

Sukurta: 2008-06-20 15:16:11

Neišsakei savo nuomonės, kita Tavo faktai akli, nekalbu apie visus, bet apie Bibliją. Ar žinai, kas yra kanonas, ką jis reiškia ir kokios knygos, kada, kur, kaip, kodėl buvo parašytos, kad tokius teiginius teigi? Kita vertus tikėdama į Dievą, jau turi pati turėti supratimą, kad jei ai Dievo Žodis, Jis neleis, kad būtų neteisingas. Aišku aš nežinau ar Tu tiki. Geriausia vieta, tai paskutinė eilutė. Atsiprašau, kad šitaip kalbu, bet išreiškiu savo nuomonę, beto Biblijos nors nesu žinovė, bet nemažai ir žinau.

Vartotojas (-a): Ažeras

Sukurta: 2008-06-20 14:04:50

Labai protinga paskaitėlė ir žodis "suvokinat", kuris publicistiką priartina prie draugų pasišnekėjimo lygmens.