*-*-*

Santrauka:
Petras gulėjo dar lovoj, Antanas gulėjo dar lovoj, Nijolė gulėjo dar lovoj...
Petras gulėjo dar lovoj, kai jo žmona Marytė, grįžus iš turgaus, pakeltu balsu aiškino, kaip ji negalinti su tokiais žmonėm gyventi , kurie guli iki vidudienio......
Petras jautėsi blogai nuo tokių žmonos žodžių. Jis gailėjosi, kam ją vedė prieš dvidešimt metų. Juk tiek daug aplink švelnių, mielų būtybių. Atsikėlė, prausėsi...valgė nesava burna ir išėjo į rūškaną dieną. Gatvėj susitiko Joną, užėjo į kavinę, išgėrė. Prie kito staliuko sėdėjo jaunos moterys.. Susipažino. Paskui kartu ėjo į kitą kavinę, trečią... Grįžo paryčiais. Gal geriau tiktų žodis „grąžino“, nes parvežė Jono žmona ant galinės sėdynės, kaip malkų krūvą.

Antanas gulėjo dar lovoj, kai jo žmona Anelė, grįžus iš turgaus, pakeltu balsu aiškino, kaip ji negalinti su tokiais žmonėm gyventi, kurie guli iki vidudienio...... Antanas atsimerkė. Vakar daug dirbo, naktį kietai miegojo, sapnuodamas slogų sapną. Jautėsi saugus ir ramus. Žinojo, kad žmonos nuotaikos proveržis yra tik laikinas. Tai tik priemonė užtikrinti seniai suplanuotų išeiginių dienotvarkę. Paskubom kėlėsi, virė kavą, ragino vaikus. Po valandos visi jau dardėjo rudenėjančiu vieškeliu su pilnom terbom karšto maisto, kurį paruošė Anelė ir tuščiom kašėm, paruoštom grybams.

Nijolė gulėjo dar lovoj, kai jos vyras grįžęs iš turgaus....... Ne. Tokių vyrų aš nepažįstu. Man tik keturiasdešimt septyni.
pagulbis

2007-09-30 20:48:39

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): mažius

Sukurta: 2007-10-15 21:37:32

na tipiškas šių dienų etiudas...

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2007-10-01 00:31:42

Savotiškai tu čia. Tačiau nors ir trumpokas gabalas, šį buvo įdomu perskaityti. Suvirškinau vienu ypu :)

Vartotojas (-a): debesų piemenaitė

Sukurta: 2007-09-30 22:25:29

O aš pažįstu tokį vyrą, nors man tik dvidešimt dveji :)

Anonimas

Sukurta: 2007-09-30 22:07:54

Pavarei čia :) Išviešinai viską, net kas kieno žmona.. Tik Nijolės neišdavei ;)

Vartotojas (-a): Besparnis angelas

Sukurta: 2007-09-30 21:02:34

Cha... ir aš tokių nepažįstu... :) turbūt pasisekė Nijolei, nors ką gali žinoti: gal tokie "marsiečiai" turi kitokių trūkumų ;)