Cafe de Paris

Cafe de Paris. Kavinukė Vilniaus senamiestyje. Rami dieną, audringa naktį. 11h,vakaro. Tarsi išvaryta iš namų(susiriejau su namiškiais), pasuku būtent ten. Trečias bokalas alaus ir imu stebėti aplinką. Gretimas stalelis tuščias, tačiau ne veltui sunkinau savo kaklo raumenis, jog neduočiau smegenims peno mąstyti. Ant stalelio trys ,padavėjo dar nenunešti, indai. Puodelis žalios arbatos. Taurė raudonojo vyno. Stiklinė viskio. Skirtingi stiklai(keramika), skirtingi žmonės. Ką turi bendro sveikuolis, gurmanas ir girtuoklis[gal kiek per aštriai pasakyta, tačiau pirma susidariusi nuomonė apie šių gėrimų tuštintojus būtent tokia]? Sunki diena po darbo? Atsipalaidavimo būdas? Seni(nauji) pažįstami nusprendė prastumti laiką?
Moteris ,manau tai buvo moteris, gėrė žalią arbatą, galėjo būti begalė priežasčių kodel gi ji nusprendė šį vakarą nevartoti alkoholio. Ji nėščia. Abstinentė, negerianti stiprūjų gėrimų jau dešimt metų. Kankina vakarykštės pagirios. Yprotis. Ar paprasčiausiai ji norėjo to dabar ir čia. Nepastovumas, nenuspėjamos nuotaikos. Kodėl? Tikriausiai atsakyti galėtų tik ji(jis) pati(s).
Kam priklauso tuščia vyno taurė? Na taip ji priklauso barui, bet kam priklausė gėrimas taurėje. Raudonasis vynas, mačiau jo likučius dugne. Kodėl raudonas ir kodėl vynas? Gal tai buvo dalykinis pokalbis, kuriame nesinorėjo pasirodyti per daug mėgstant svaigintis, o vynas tiesiog aukso vidurys. Nei per daug nei per mažai. Tiesiog vynas. Kas jo negurkšnoja vėlais žiemos šeštadienio vakarais? Tai taip šeimyniška.
Viskis. Na tiesa pasakius nežinau ar tai buvo jis, bet stiklinėje, matytoje per Meksikiečių serialus, dažniausiai taip būdavo. Manau iš jos gėrė vyras. Stambus bankininkas, ar šeip kostiumuotas verslininkas. Šis gėrimas toks solidus ir užtikrintas. Sunkus, vargu ar moteris būtu užsisakiusi.
Galbūt aš klystu apibūdindama šiuos žmone, greičiausiai taip ir yra. Bet nieko negaliu padaryti, privalau ką nors parašyti pamačius tris skirtingus tuščius indus. Trys skirtingi žmonės. Et, tai taip artima ir tuo pačiu taip skirtinga.
prozaco karta

2007-07-11 00:46:45

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): giedrex26

Sukurta: 2007-07-11 21:57:21

...man patiko...Autorė moka stebėti,analizuoti ir įdomiai tai pateikti...tiesiog pašnekšta tik apie tris stikliukus,kurie liko išėjus lankytojams iš kavinės ant stalelio...o kaip gražiai viskas surėdyta...

Vartotojas (-a): Izabelė Terhoven

Sukurta: 2007-07-11 10:55:43

Labai daug klaidų, reiktų pasimokyti skyrybos, o ir rašyba šlubuoja.
Šiaip situacija įdomi, bet parinktas netinkamas stilius. Tačiau koreguojant ar net perrašant kūrinį galima labai įdomią istoriją sukurpti.