***

O tu visad taip. Išmeti ir išdalini viską net nepasižiūrėjęs, ar galiojimo laikas jau tikrai pasibaigęs, ar dar galima laikyti bent porą savaičių, mėnesių, gal net metų. Tau visai nesvarbu. Pats nusprendi, kada tai turi baigtis, nepasitaręs su niekuo, kartais net nepasižiūrėjęs į visa tai, ką lengvu rankos mostu palaidoji geležiniuose gniaužtuose. O kam? Man gal... ar kitiems. Bet tau tikrai nerūpi. Svarbu, kad tau smagu. Ypač mėgsti atidaręs langą išsviesti į tuščią juodą gatvę dūžtančius daiktus. Mėgaujiesi, kai atsitrenkęs į kažką kietą ir tamsų, garsiai į visas puses pažyra šukės. Tada iš malonumo net prisimerki, o veide išryškėja keista šypsena. Keista, nes paprastai šypsena žmogaus veidą puošia ir padaro jį tokį vaikiškai mielą, o tavoji kažkodėl mane gąsdina. Nežinau, ką tuomet galvoji, tačiau bijau ir paklausti. Bijau tamsos, kuri palengva skverbiasi pro atvirą langą, kai šalia jo stovi tu ir taip įžūliai mėgaudamasis šypsaisi. Be to, tu visada pyksti, kai paklausiu kažko kvailo. O kvaila tau atrodo viskas, kas sukasi mano galvoje.
Žinai, aš džiaugiuosi, kad nesu stiklinė. Priešingu atveju tikriausiai jau seniai būtum privertęs mane bučiuoti šaltą betoninį grindinį, dengiantį gatvę. Nors gal ir gerai būtų. Gal bent tada pasijusčiau laisva ir laiminga, skrisdama iš penkiolikto aukšto į neperregimą tolybę, o galiausiai, pasiekusi tamsų betoną ir prigludusi prie jo pažirusiomis stiklinėmis žvaigždutėmis, maloniai nustebčiau. Jis – pirmasis, įvertinęs mano aštrų prisilietimą ir manęs neatstūmęs. Atvirkščiai – jis lengvai susiūbuotų ir švelniu, mylinčiu balsu pasakytų: „Labanakt, mieloji...“
Labanakt, mielasis.
dashing_evil

2007-05-25 18:45:53

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-05-25 21:20:13

citatos: "Svarbu, kad tau smagu. Ypač mėgsti atidaręs langą išsviesti į tuščią juodą gatvę dūžtančius daiktus. Mėgaujiesi, kai atsitrenkęs į kažką kietą ir tamsų, garsiai į visas puses pažyra šukės. Tada iš malonumo net prisimerki, o veide išryškėja keista šypsena."

"Be to, tu visada pyksti, kai paklausiu kažko kvailo. O kavila tau atrodo viskas, kas sukasi
mano galvoje." --->-"Žinai, aš džiaugiuosi, kad nesu stiklinė. Priešingu atveju
tikriausiai jau seniai būtum privertęs mane bučiuoti šaltą betoninį grindinį, dengiantį
gatvę. Nors gal ir gerai būtų."--------- logiška, jei žmogysta mėgsta mėtyti stiklinius daiktus ir klausytis dūžtančio stiklo garsų. bet juk lyrinis herojus ne stiklinė, tai yra skirtumas.


--
Nežinau, atrodo, kad lyrinis herojus pasakoja apie baimę savo, bet kažkodėl rodos jokios baimės jame nėra, yra nepasitenkinimas dėmesio stoka. Tai nėra pasakyta žodžiais, bet kalbėjimo maniera minties dėstymas yra būtent lyg priekaištai atkreipti, gauti dėmesio. TODĖL LABAI NEORGANIŠKA TA APLINKYBĖ. na jei būtų baimė tai kalba būtų kitip dėstoma, o jei tai tikrai priekaištai, tai nebūtų pasakojama apie baimę. Tai man ne organiška.
Patiko labiausiai, gyviausiai aprašyta, būtent tas daiktų mėtymas pro langą. Taip ir norisi pamėtyti. Va taip smagiai tas momentėlis aprašytas. gyviausiai, tas mėtymas ir tas mėgavimasis to lyr. herojaus. Nėra vėl gi sukurta jame agresijos, ir tas pasakojimas apie baimę, labai neįtikinamas. Atrodo atvirkščiai sukurtas jaukus mėtymasis ir stovėjimas prie lango, atrodo sukurta jauki prieblanda sėlinanti pro langą. Atrodo "pasisukęs" priekaištautojas, o ne tas kuris mėto tuos daiktus. Nes kai jis pasako kas jo galvoje, tai atrodo,kad tikrai ne kas. taip galima sėkmingai pagalvoti, kad jis jau išmetė ir ne vieną lyrinį herojų stiklinės pavidale. Bet tai buvo stiklinė, o jam patinka tas garsas.
Buvo juokinga ta vieta su galva, (kur parašiau logiška) ir jauki ta vieta kur mėto daiktus, langas, prieblanda, ji gyvai aprašyta. Tuo gerai, bet visumoje jis neorganiškas gabaliukas. Arba jis turi būti agresyvus, ir daryti iškrovas, o anas bijoti ir kalbėti bijodamas, mintyti, arba tegul yra kaip yra, bet jis turėtų kalbėti ne apie baimę. kad reikalauti dėmesio.
TAI LABAI NEORGANIŠKA. toksai trūkumas. Jei tai būtų ilgesnis gabaliukas ne. O tokiais trumpais, yra"prikolas" paskaityti.
(yra gramatinių klaidų)