Pirmais gundymas

Santrauka:
Tai vienas kūrinių iš ciklo „Gundymai“. Galbūt labiau tiktų vadinti miniatiūra...tai tiesiog pajautimas- pastebėjimas, jog nereikia bijoti gyventi, jausti, netgi kentėti. Tik tada galime kurti save...
Pirmasis gundymas

Kažkur velniai dainuoja malonumų gamą. Stoviu ir tyliu, užsikimšusi ausis. Oi, reikia užverti dar keletą pažeidžiamų angų- kartais akys, žibantys gintarai, susivilioja greičiau nei skrieja žodis..
Užsimerkiu. Bet oi, oi kaip traukia pavirst paršu ir paskrajot po malonumų katilus..
Reikia, reikia užverti sielą nuo šitos smalos. Gana. Ryžtingas mostas- ir mažutė nusiminusi baltutė siela susirango į kamuoliuką miegui- kol begėdžiai gundymo meisteriai –pekliniai- nutils.. Pakentėk, mažute, tyrumas- vertingiausia dievų dovana.
Malonumų gama nesiliovė, o aš didvyriškai stovėjau, tylėjau ir laukiau. Užsikimšusi ausis, užmerkusi akis ir užvėrusi sielą..
Keista, jog atsibudau juoda ir paklaikus nuo pykčio dėmių švariam sielos rūbe.
Nes pasidaviau baisiausiai pagundai- neleisti sau atrasti, pažinti, ieškoti.
Nes tikrasis juodregystės tėvas- veidmainiškas asketiškas teisumas.
Nes kartais protas klysta labiau nei širdis.
paguodos giesmė

2007-02-04 14:18:23

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2007-02-04 18:00:59

Įstrigo posakis: "Kažkur velniai dainuoja malonumų gamą" ir ".Nes tikrasis juodregystės tėvas- veidmainiškas asketiškas teisumas."
Skamba poetiškai ir prasmingai. Kiti sakiniai pernelyg kampuoti. Tačiau kūrinys pakankamai įdomus ir savitas. Pataisius ir išgryninus tekstą, ši miniatiūra būtų labai talentingas tvarinys.