Biskutį!

Santrauka:
Impresija
Prisiminsiu 1993 metus. Kai labai daug neatsitiktinių žmonių į mane eidavo.
Štai važiuoju troleibusu, ir matau: priekyje sėdi boba veidu į užpakalį, nugara į priekį. Kad ji sėdi, ir kaip sėdi, tai nieko. Visur pilna visaip sėdinčių. Bet ši moteriškė, matau, spokso į mane įstrigdytu žvilgsniu, ir nė nemirksėdama. Kaip tai šlykštu ir baisu. Nes ji važiuoja dėl manęs. Tai psichologinis manęs baudimas. Ji buvusių KGB gal agentė, gal tik tolimų ryšių turi su dar tebesančiu KGB. Niekas čia man išsamiau neaišku, tik tai, kad ji – neatsitiktinė, kad dabartinio KGB dalyvė, bet kodėl ji dėl manęs važiuoja, kas konkrečiai ir kaip jai kelią nurodė – man sunki ir skaudi mįslė. KGB ją informavo, kada, kur ir kuo aš važiuoju, todėl štai ir rado mane. Norėtųsi prieiti ir išmesti ją, mane baudžiančią, iš troleibuso. Bet tada KGB veikimo buvau taip priveiktas, kad nei apie tokį, ir nei apie jokį aktyvų pasipriešinimą nė negalvojau.
Kelias stoteles pavažiavusi ji išlipo. Iš viso to ilgo žiūrėjimo į mane, ir tylėjimo, ji teištarė vieną žodelį. Pasakė: ,,Biskutį!“. Pati sau, bet kad ir aš išgirsčiau. Ir staigiai atsikėlusi išlipo iš visuomeninio transporto. Man palikusi mįslę ilgiems metams, ką reiškia tas jos ,,Biskutį“.
Vėliau supratau, kad tai manęs baudimo ji skiria ,,biskutį“. Baudimo, kuriuo mane baudžia KGB gaujelė. Baudžia visokiais kankinimais bangomis, per nematomą atstumą. Mintis seka, kas irgi yra labai veiksmingas, sunkus manęs baudimas. Žodžius eteriniu būdu svaido man į ausis. Taigi pakankinti mane nuotoliniu būdu, bangomis, ji nusprendė nedaug, tik ,,biskutį“. Tokią savo nutartį ji perdavė gaujelei, kurie kankina,
O štai, kai šį straipsniuką kompiuteriu parašiau, šlykštusis senis iš kankintojų buveinės iškart pasakė: ,,Tep!“. Reiškia teisingai supratau ką reiškė tos bobos ,,biskutis“. (Mes dzūkai sakome ,,Tep“, o ne ,,Taip“. Tad KGB gaujelės lojikai nemažai žodžių atsviedžia į mane ir dzūkiškų, tuo tyčiodamiesi). Vilniuje, 2014.XI.14
 
P.S. Dabar kankina, laiko įjungtą kankinimą kankinančia būsena. Kankina su labai nusikalstama aparatūra, kurią – jau seniai prašinėju – teisėsauga privalo iš jų atimti (ir perduoti, pavyzdžiui, Lietuvos kariuomenei). Tai va kiek metų KGB srutos mane ėda. Visokių kankinimų įjunginėja: sunkią kankinančią būseną, dirbtinį kojų skaudėjimą (čiurnų srityje), dirbtinį galvos skausmą, ir kt.
 
Vilniuje, 2014.XI.14
 
 
 
Jonas Baranauskas

2017-08-13 15:10:24

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Anonimas

Sukurta: 2017-08-16 00:26:34

Atpažįstama. Jūs ne vienas.