Sušėrėm!

Santrauka:
 
Impresija
Su tuo ,,Sušėrėm“ kalba čia bus neilga, nors ,,šėrė“ per visą, per ištisą savaitgalio dieną, nenutrūkstamai. Tas ,,šėrimas“ tą dieną mažumėlę skyrėsi nuo ankstesnių, nuo kankinimų, kuriais kankino praėjusiomis savaitėmis. Šią apkalbamą dieną nuo ankstaus ryto kankino vienaip, vėliau kitaip, popiet dar kitaip, ir šitaip per vieną dieną pamačiau keletą kankinimo spalvų ir skonių. Kurių išvis jie turi stebėtinai daug, netgi ir su pavadinimais. Kankinimų, kankinančių būsenų, visokių kenkimų (galvai ir kūnui) spektras jų arsenale platus, dažnai mintyse tuo stebėdavausi. Atsimenu, galvodamas apie šitokį nuotolinių poveikių gausumą ir žodį (kankinimų) ,,spektras“ mintimis, arba net lūpų krutėjimu, pašnibždomis savaimingai ištardavau. Tada mąstydavau dar šiek tiek garsiau, negu dabar. Bet kasmet vis tyliau, ir tyliau, ir tyliau. Nes stengiausi, užgniaužiau save kiekvienądien stengdamasis (negalvoti). Tačiau visiškai liautis mąstyti neišmokau, nes tai neįmanoma. Nepavyko ir nepavyksta niekaip, todėl daugiau jau nei nesistengiu. Beveik.
Taigi tos ,,spalvingos“ dienos vakare tarstelėjo man jaunas kankintojas: ,,Sušėrėm!“. Pasidarė lengviau. Supratau, jog jis pasakė, kad tąjai dienai paskirti kankinimai – baigti. Nuėjau gulti, ir tuoj pat bangomis užmigdė. Bet miego tuo laikotarpiu duodavo nedaug. Dar iš šio ,,Sušėrėm“ supratau, kad jiems jų vadeivos nurodo kiek ir kaip mane kankinti. Bet, atrodo, labai daug kankinimai priklauso ir nuo pačių kankintojų, netarpiškai pačioje KGB buveinėje ,,dirbančių“. Bespėliodamas neretai prieinu išvadą, kad manęs kankinimas (arba, duok Dieve, nekankinimas) priklauso ir nuo egzekutoriaus, kuris tuo laiku kankintojų buveinėje ,,darbuojasi“.
Matyt, nemenka, bet didelė ir labai sudėtinga ta jų įranga, aparatūra, su kuria mintis seka, visaip kankina, žodžius į ausis svaido bet kur man bebūnant, ir pan., ir pan.
Argi negali būti tokie negirdėti dalykai ir impresija? Ir impresijomis pavadindamas vis tiek turiu vilčių, kad mano aprašymus kas nors, kada nors patvirtins, paliudys, sukonkretins. Žiniasklaida virsta medija, medija virsta multimedija, viskas plečiasi, viešėja – nebeužtvenksi upės bėgimo.
                                                                                             Vilniuje, 2014 m.
Jonas Baranauskas

2017-06-27 22:17:20

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Komentarų nėra...