Gražioj...

Santrauka:
Gražioj šaly, gražaus žmogaus, graži kančia.
Ir dainomis mane ir manąją trypia. Nors yra ir ginančių dainų. Štai Rytis Cicinas gina žmonelę: ,,Neliesk mano damos neliesk, neliesk garbanotų plaukų, neliesk karalienės neliesk“, – sako jis dainoje. Bet veltui. Ir ją bangomis KGB visaip kankina. Antai vakar, kaip ir daug sykių anksčiau, sako ji man: dūstu. Ir spėlioja nuo ko. Man tai aišku nuo ko. Tai bangomis sukelia, išgauna dusimą. Ir mane ir dusimu, dusuliu kankina. Ypač daug metų ji kojomis skundėsi. Įsitikinau, kad ir bangomis jai kojų negalavimą KGB sukelia. Jiems nesvarbu, kad nėra už ką. (2012 m., sausis).
,,Tavo santūrumas nužudys mane“, – sako, neabejoju man, dainoje. Taip, iš tikrųjų visur ir visada į KGB sekimą ir persekiojimą reaguoju labai santūriai, lyg jų nė nebūtų. Šitaip ignoruoju KGB organus. Nes kitaip nemoku. Jei žinočiau kad amnestuos, imčiau spardyti tvorą, ar, pasiėmęs ,,kūvaldą“ (kūjį!), nueičiau į mašinų sąvartyną, ir muščiau muščiau, tvatyčiau į jų kėbulus, kol jėgų užtektų – kaip filme ,,Du žmonės mieste“. Kad tik liautųsi bangomis kankinę. Bet viską išmėginau, o jie vis tiek kankinančia būsena kankina. ,,Kriok, bet neapsijuok“, – net kriokdamas dainuoja „Biplanų“ dainininkas. Bet apsijuokiau – raštu tekste ,,Kas čia parašyta yra tiesa“ išdėsčiau kaip KGB mane bangomis kankina, persekioja. Apsijuokiau, nes tuo nepatikėjo, jeigu nesuseka ir neareštuoja tų, kurie kankina bangomis.
Kad kankina mane bangomis, liudija ir dainininkas Simonas Donskovas, dainoje, kurioje sakoma: „Gražioj šaly, gražaus žmogaus, graži kančia“. Gaila, kad šios dainos, tiek daug metų skambėjusios per radiją, jau nebesigirdi.
Ir į dainas bei daineles KGB smarkiai įsiskverbę. Bet man svarbu tik štai kas: kad bangomis gaujelė manęs nekankintų kankinančia savijauta, kad jokiais kankinimais nekankintų, ir kad nesektų nei mano minčių, nei mano judėjimo. Kankina per atstumą kažkokiomis bangomis (gal elektromagnetiniais spinduliais). Kankina jau daugiau kaip dvidešimt metų!!!
 
2012, 2016 m.
Jonas Baranauskas

2017-06-17 19:40:59

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Komentarų nėra...