Pasakaitė apie raganą

Seniai, labai seniai gyvena ragana. Nu iš tikrųjų tai ne taip ir seniai, prieš kokius metus čia viskas buva, bet čia taip pradėt juk reik. Buvo ji sena kaip pasaulis, kas reišk, kad ant šlakuotas galvos turėja tris plaukus, kuriuos kas vakarą šukuodava po šimtą kartų, kad geriau augtų, veida nuo didelės razinkas atskirt negalėjai, o burnoj trys dantys tešviete, nes iš pencijas net plastmasinių protezų įpirkt negalėja. Gyvena ji viena miška pakraštį (nu čia tipo to didele faina miesta parka) daugiabučia pirmam aukšte. Sėdėdava vasarom neįstiklintam balkone, nes langam pencijas piniga neužtekdava, ir kriokdava ant visų kaimynų vaikų:
– Paškūstvas jūs, varykit su tuo sava kamuoliu toliau nuo langų! Iškūlsit langus, tai kas mokės?! Policija aš jums iškviesiu, gal prota biški įkrės.
Nesvarbu, ka pati langų neturėja, bet kaimynais labai rūpindavas. Visi vaikai bijodava raganos ir laikydavas parka vidurį, kuo arčiau pažaliavusia prūda su pulku ankčių, galvas į vandenį kaišančių ir uodegas vizginančių. Eidava kiekviena pirmadienį ragana šluotą pasikinkius nuodų pirkt. Tručindava jais paskui matyt visus jai neįtikusius, nes kažkokia išsiviepus po to balkone sėdėdava. Matyt pralinksmėjus būdava. Da beeidama visus vaikus aprėkdava:
– Ištrypste žolę! Eikit į stadijoną, ten į lakstyket!
Nežinoje ragana, ka vietoj stadijona seniai Maxima stov, bo toliau nuodų krautuves niekur ir neišeidava.
Ėje ji taip viena eilini pirmadienį, o vėjs tris plaukus kedena. Raukšlių akys aptrauktas po kojam tik stebeilije ir kaulėta rankike šluota vairava. Užmate netyčia ragana, ka vienam vaikiukui tevai nauja telefona nupirka ir tas prieš draugus tik maives, tik maives. Ka ims tik rėkt:
– A nupezęs visai?! Nei prota, nei kultūras! Mygtukus tik mynka ir mynka.
Nesvarbu, ka mygtuku jau seniai nebebuva, ragana tai nežinoje. Priėje vaikiuks su telefonu ir pradėje raganai stebuklus rodyt. Ans pats drasiausias buva, nes visi kiti tai bijoje bent žingsni arciau tos eit. Šast, ten tik toke magija prasidėję, ka raganai net nuodai iš rankų iškrita. Raukšles nuo akių tik nuslinka, kaip teatra uždangai pakilus, kiaura burna prasivėre, trys plaukai ant pakaušia susraite ir šluota į lazdą pavirta. Atidave vaikiuks raganai sava sena telefona (penkts aifounas buva, tai kam toke reik dabar?) ir ragana nebebuva ragana. Po savaites žinomiausia feiskuba diva buva. Balkone nebesededava, nes į pasimatymus per tinderi nespėdava. Protezus ir tuos nusipirka, o kažkoks dieds net langus jai balkone sudėje. Va taip naujas technologijas rajona ragana pradangina.
Gluosnio Šakelė

2016-10-18 09:49:09

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Komentarų nėra...