Pukutis ir čmachas

Santrauka:
Pukutis – „u“ trumpoji, perspėju iškart.
   Belaukdamas ant suolelio ties autobusų stotele išgirdau štai tokį dviejų vyrų pokalbį.
   „Vakar ėjau ištuštėjusia gatve, – porino vienas, o kitas tik įdėmiai klausėsi ir kartas nuo karto pritariamai linkčiojo galva. – Diena buvo tokia tyki, kad gatvę šluojančios valytojos sukeltas dulkių stulpas vos ne vos judėjo mano ėjimo kryptimi. Netgi debesies dulkių greitis prilygo mano greičiui, todėl atrodė, kad tos dulkės tapo tarsi mano „aureole“. Apžvelgęs visomis kryptimis ir išskyrus valytoją nieko daugiau neišvydęs, nutariau paleisti tylų pukutį. Išleisti džiną, tsakant. Kaip nusprendžiau, taip ir padariau. Pukutis buvo toks nenusakomai macnus, kad man net ėmė svaigti galva, o kadangi mūsų slinkimo pirmyn kryptys sutapo, aš patekau tarsi į hitlerininkų kažkadaise išrastą dujų kamerą. Lyg tyčia tuo metu iš restorano savo džipo link patraukė žavinga poniutė, o mūsų keliai turėjo persikirsti. Tada moteris nieko neįtardama ir įtraukė į plaučius porciją „iprito“. Kai tik ji pradėjo žiaugčioti, supratau, jog „užnuodyta zona“ davė savo vaisius. Todėl neužilgo valytoja ant asfalto pamatė poniutės atrajotą dalį restorano meniu. Būtent „pamatė“, o ne „perskaitė“. Šluotos direktorė persiuto ne juokais:
   – Šitokia ponia, o geria visokius samagonus, fu!" – pradėjo vietoje spragsėti. Savaime suprantama, tikrosios priežasties šlavėdra nė neįtarė, nes visas čmachas ėjo su manim nuo jos tolyn.
   Pagaliau pūstelėjo gaivaus lengvučio vėjelio šuoras, išsklaidęs mano pukutį, ir aš su palengvėjimu atsidusau. Juk priešais mane jau žengė du uniformuoti policininkai, ir, kas žino, ar tik nebūčiau pasodintas už terorizmo aktą – dujinę ataką.“
   Čia abu ant suolelio sėdintys vyrai pradėjo garsiai žvengti.
   O dabar jūs man sakykit: kas per daiktas tas pukutis? Aš taip ir nesupratau...


Voldemaras Zacharka
VoldZak

2014-03-02 06:33:38

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Laũmele

Sukurta: 2014-03-03 11:23:36

Jei būtų kitaip įvardytas tas Pukutis, gal būtų mažiau juoko...o dar šalia to ...toks nuoširdus kaip lietaus komentaras :))) ...P.S. Taip ir plinta po pasaulį terorizmas - reiktų sureguliuoti mitybą

Vartotojas (-a): Rudenė

Sukurta: 2014-03-02 20:17:56

ipritu užnuodyta zona, šlavėdra, terorizmo aktas - dujinė ataka
ir Kaip Lietus komentaras :)))))))))))))))))))

Vartotojas (-a): Pakeleivis

Sukurta: 2014-03-02 13:39:20

Košmaras kažkoks, vėl ipritas. Bet, brangusis Voldemarai, tu čia niekuo dėtas, tik nusiklausytus pokalbius labai jau taisyklingai perteiki. Nemanyčiau, kad du žvengiantys diedai, gvildenantys tokias temas, apsiriboja tik tokiu žodynu ir sintakse.
Tačiau menininko plunksna jautri, tad suprantu, iš kur tas švelnus dvelktelėjimas. Apie viską romantiškai, ačiū.
vos-ne-vos > vos ne vos
neužilgo > netrukus, greitai (ar specialiai pasitelki stiliaus laužymo ir darkymo metodą? Tada atleisk man).

Vartotojas (-a): kaip lietus

Sukurta: 2014-03-02 09:04:01

Pukučius paprastai turi visi be išimties, tik yra skirtumas kur ir kada juos paleidžia. Tačiau šiuo atveju, manyčiau, kaltos buvo meteorologinės sąlygos ir galbūt kažkiek džino butelio kamštis, kuris tinkamai neužsandarino pukučio indo.