Tas kumšas pavasaris

Santrauka:
Gera žiemų,ale šalta.
G¬¬¬era buva žiemų. Stovi dykas pria lunga,žiūri vienu akim, par da neužušalusy stiklą kumpų. Gražiai talyn matas. Snegais ,kaip duknam visa  ščiulniai ažklota. Šiulta žalalam,kurmiam,vabaliokam. Sniagai  melinai balti, pušelas smaragdais, dungus lazurkavas,pakraščiokais geltanai,kai laidžias...Lišniau gražu. Na pamiškes stirniotes atlaksta. Didelėm,markatnom, akim šianagalių,burokų, maš da ką…Zyliotem šmatelį nesūdytų lašiniokų pakabinu. Pa pinkias sulėky lasa. Kai spakainiai stoviu pažiūri in man. Šnekėtų,kad makėtų,gal padekavotų. Ne žmones gi… Pūsnys, tai gražias ,didelas, pakriūtėlam pakabintas,kaip šitas…ai suk ju griausmas… Šalčia macniai ažuduoda… Net ažupinčiuos cinksi. Par lunga prajerkas,suvis minkas,biški vidun…Negi šilimas? Šalčia. Baika del ta.Vis lingviau dusuot iš pa žūsies duknų.
  Malkiočių prieseny ,da kupetėlaj. Kūreni pečiokų nedadžiūvusiam, rozu su jom šnypšdamas. Vasaras tai nebūna gryčiaj, ale su  apatinem,  kalgi, mažna tusliatis. Pria durų ringliokų undenią pateliuškavus, tai ladų …maš ti kiek. Ale tai sausy,kai ažtraškina .Nešiulta, ale gražu žiemų. Tik tas kumšas pavasaris..            
   Ut, jau mažute abeliote,kur be   šiaudų,biški išlindus. Gal neapgrauže? Šuniokas in linciūga nakty pasdraska,palaidų da kiek. Palaišč ir savų- paskiau pagauk. Kad jį griausmas,kaks palaistūvis. Gamta… Anam pavasarį radau vienu nubielitu. Abeliotį.
Mat be šiaudų buva. Kų ti pamyslysi? Šunų,kaip šunų visur. Ir te tau. Nu a kiškiokam kas? Ževes raikia,tai ir merkavoja. Naujų, kadu, raiks pasadint, geras veislas.
Didelas,suseny,tai nebija. Tik labai šakas susraizgy. Nudžiūvus kas untra. Genėt raikia.A kadu? Kol da šlapja-kų ti maknosi. A paskiau, kol apžiūri katru. Kol susgataviji pelaly,mastely,  šakelam ažtept. Lesvelas slobnas,kažna kiek metų ažmirštu padaržinėlan pakabint. Kol visa susjieškai, griausmas krienus paslobniją… Abelėlas apspumpuruoja, apsžeduoja, ir apsabaliuoja. Žiemų vėl. Nelipsi apsnigton. Ir  genėt, kai šūla nemažna. Nutaikysiu progų katram pavasarį? Kad mat, tai paldienikas,
tai subata. Paspėk. Sekmų dienų tai nevalnia.  Susiedai ažgrauš. Nak, ir Dievą bijot raikia. A pamuočnikai iš kur? Kų be jų? Ar paturėt,ar kų paduot? Prisprašai  katrų,tai jam pusly alaus,kuo macnesne , ar vyną až pinkius…Prieš  darbų da. Paskiau sėdi nusgenėjis na tručyznas,su vabaliokais šneka. Abelėlas ,kaip stavėjy… Geri žmonęs,tik nama su pagaliu raikia. A jagu da pats…pajami? Gvoltas. Aik,tu balyten…  
  Gera buva žiemų. Lungų dubultų maš nebeimt?  Kiek ti jų neraiks? Vesiau gryčiaj
vasarų.        Ir par juos matau susiedus. Untrų nedėlių sniegų, kaip daržų  varpa,kirkam ladų lasa. Myslia kalendorių paskubins. Aik. Teip nebūna. Man sniegas. Gražiau balta žeme, negu purvuos.  Maža kų, graičiau nutirps. Ir be lasima… Lasam laikų sava…
   Gera buva žiemų… Ale pavasaris kumši. Susiedas pirštų iškėlys ar pavasarią vėjų gauda,ar in man,tinginį,roda? Kažna? Maš ait, abelėlas apžiūrėt, kol da,neapspumpurava, neapsžedava ir neapsabaliava?

Alunta 2011 01
D. Drazdauskas
danielius60

2013-03-10 07:53:44

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): kunigaikštis

Sukurta: 2013-03-10 20:10:03

Mūs susiedas sake, kad abeliotes mažna apgenėt par visų vasarų - nebijų anas. Va tik raikia patropyt ažtept kokiu malevu ar mastelu. :)
Graži par jum žemela, ale ir par mum nieka. Šiumet dabojau kaip puošes ana rausvais sniegenų ir geltanais zyliočių kamaliokais. :)

Vartotojas (-a): Ažeras

Sukurta: 2013-03-10 09:22:59

Aisiu ir ašei obelas apsdabot. Čėsas.

Vartotojas (-a): Algimantas

Sukurta: 2013-03-10 08:31:33

Gražiai čia porini kalmynėli,
taip laukan i traukia...
Priglaudžiu in mėgstamus