Žvėris

Vakaras. Kai vienatvė užgriūna ir vėl. Kaip sunkio jėga. Talžo plaučius, širdį, kepenis. Rėkia tau : „Išnyk! Išnyk!“. Ji skleidžia kraupius garsus - nelygus išprotėjęs kvėpavimas. Kaip beprotis daužai galvą į sieną, atsimindamas viską, kas bloga ir susikurdamas viską, kas gera, nagais prisiminimus įrėždamas į dailiai nudažytą kambario, o gal pragaro sieną.  Tada pakerta kojas, raitaisi ant žemės, kaip sutraiškytas sliekas, neįleidžiamas net žemyn. O gal žemiau nebėra. Gal pragaras tai būti vienam nelaimingam tarp visų laimingų. Girdėti piktus vienatvės žodžius, tariamus tavo paties balsu. Išprotėjęs kvėpavimas, kruvini pirštai.  Juokiesi, nes tik tiek lieka. Ir išnyksti... Išnyksti... Išnyksti.

Rytas. Sunkiai praplėši traiškanotas akis. Prieš nosį tvirtai stovinti siena. Žvėris galando į ją nagus. O ji vis dar stovi. Randuota.  Skamba telefonas. Minutėlę delsi nejudėdamas. Pakyli nuo grindų. „Alio. Labas. Pramiegojau. Būsiu už pusvalandžio.“  Kruvini pirštai padeda telefoną ant stalo. Ar jie tavo? Už lango šviesa. Ar vakar buvo? Taip. Ir bus dar kitas. Ir dar kitas. Šaltu vandeniu nusiplauni rankas ir balta kriauklė trumpam pasidaro raudona.  Akys žvelgiančios iš įskilusio veidrodžio ne tavo. Velniop. Išeini užtrenkęs duris. Kad kažkam būtum.
lietus

2012-09-23 22:53:42

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): sakura

Sukurta: 2012-09-29 13:10:44

šis eilėraštis yra D. Kajoko, turbūt vienas mano mėgiamiausių:)

Vartotojas (-a): lietus

Sukurta: 2012-09-24 16:31:08

sakura, labai patiko šitos eilės. Garsiai perskaičius ypatingai gerai suskambėjo. Tik nesupratau paskutinių dviejų eilučių, nors bandžiau įsigilinti. Gal čia klaidą kur įvėlėte?

Vartotojas (-a): sakura

Sukurta: 2012-09-24 11:35:27

kažkodėl labai primena:

Vyras ir moteris

tu pamirši mane tu pamirši mane tu pamirši
ir už tai nenumirsi mielasis už tai kad
pamirši nemirsi

aš pamiršiu tave aš pamiršiu tave aš
pamiršiu
ir nemirsiu vienatine mano gal vien tik
todėl ir nemirsiu

Vartotojas (-a): Laima-L@

Sukurta: 2012-09-24 07:48:42

Nelengva būsena...

Vartotojas (-a): antanas vėjyje

Sukurta: 2012-09-24 00:45:53

labai pažįstamas jausmas, ir visgi su tais „velniop'“ labai reikia atsargiai