Siena

Prisiminimų nuotrupos skamba galvoj. O gal čia bažnyčios varpai sukelia nenumaldomą norą bėgti. Ieškoti. Lubos neatsako į keliamus klausimus.

Kažkada seniai kitame gyvenime ši ant grindų gulinti mergina jautėsi patenkinta. Kiek gyvenimų mes nugyvename per vieną gyvenimą? Dabarties nėra, yra tik praeitis ir ateitis. Ištiesusi rankas į viršų, ji lyg siekia kažko. Apatiškas žvilgsnis sutalpina daugybę atsikratytų jausmų ir minčių. Kodėl žmogus turi gyventi pagal kitų žmonių sudėliotą pasaulį? O jeigu jinai taip ir pragulės visą gyvenimą ant grindų, žiūrėdama į lubas? Koks skirtumas? Nei daugiau, nei mažiau už žmogų, gyvenantį pagal gyvenimo taisykles, ji paliks po savęs. Ar kas nors pasikeis ten, už lango, jeigu ji atsidurs gatvėje po medžiais? Žmonės tokie nuspėjami. Gyvenimas — tokia nuobodybė. Šitai merginai vienodus jausmus sukelia žiūrėjimas į lubas, vaikščiojimas senamiesčio gatvėmis, kalbėjimas su žmonėmis, darbas, valgymas, kelionės. Nėra nieko naujo. Viskas pergyventa, jeigu ne tavo, tai kitų žmonių. Visos reakcijos, visi nuotykiai, visi žodžiai jau seniai pasakyti tūkstančius kartų. Kam kartoti? Gyveni dėl savęs, sau bandai sukurti kažką gražaus. O kas tada, kai žmogus neieško grožio, kas, jei nėra blogietis? Ką daryti, kai neskatini vidinio jaudulio nei ieškodamas grožio, nei blogio? Nesusikuri situacijų nei juokui, nei meilei, nei pykčiui, nei baimei. Žodis „tuščia“ čia netinka. Tuštuma asocijuojasi su liūdesiu, širdgėla. Koks žodis tinka, kai nesijauti nei laimingas nei nelaimingas. Viskas, kas nauja, atrodo po senovei. Gulėdama ji prisimena kartus, kai jautėsi laiminga, nelaiminga, linksma, liūdna, susimąsčiusi. Kas lieka po to? Reikėtų išrasti naują žodį. Ji bando jausti tą patį, ką jautė, tie išgyvenimai neatrodo svetimi, jie jos. Nuobodu. Dabar ji galėtų numirti. Taip paprastai, gulėdama ant grindų ir žiūrėdama į lubas. Tik tiems paprastiems žmonėms, kuriems vis dar rūpi, būtų labai skaudu. Tai štai ką ji jaučia ir nuo ko jai vis dar norisi bėgti... Atsakomybė... Ir staiga jai atrodo, kad tos lubos nusileidžia ant jos, prispausdamos ir neleisdamos įkvėpti. Dar vienas panikos priepuolis. Susirietusi ji gaudo kvapą. Automatinė reakcija. Viltingai stengiasi susilaikyti. Deja, ji ne kokia kamikadzė, ir plaučiai vėl ir vėl prisipildo oro. Dabar susirietusi guli ant šono, apatišką žvilgsnį nukreipia į sieną:
— Labas...
 Kitoje sienos pusėje — gatvė. Jaunas žmogus, smagiai bekalbąs telefonu, eina pro šalį. Jis negirdi jos staiga pratrūkusio verksmo.
lietus

2012-08-20 15:00:10

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): lietus

Sukurta: 2012-08-23 16:22:23

Šitą parašiau staigiai, nesukdama galvos. Kartais taip norisi rašyti, kad net rankos dreba. Pastebėjau, kad "drebančių rankų" būsenoj parašyti darbai susilaukia geriausių atsiliepimų. Ačiū, nes jie man svarbiausi.

Vartotojas (-a): nenumeruojant

Sukurta: 2012-08-23 15:17:38

Įžanga patinka:)
Kiek gyvenimų mes nugyvename per vieną gyvenimą? > geras:)
Panašu, kad ta, apie kurią rašoma, išgyvena gana sunkią, gerokai liguistą psichologinę būseną. Skaitant kilo mintis, kad tą lemia bailumas priimti gyvenimą; kažkas tokio kaip Holly Golightly.
Koks žodis tinka, kai nesijauti nei laiminga nei nelaimingas > klaustukas nepakenktų:)
Darbas nors trumpas, paliko užtektinai gilų ir gerą įspūdį. Matyti, kad prie jo padirbėta ir pasistengta.

Vartotojas (-a): spika

Sukurta: 2012-08-20 22:41:56

Skaičiau kaip dienoraštį, prašosi tęsinys, būtų įdomu

Vartotojas (-a): giedrex26

Sukurta: 2012-08-20 16:28:56

...atorūkis nuo gamtos išauga į nuožmią jėgą...jei ji žiūrėtų į debesis, tikriausiai nusišypsotų...gera tema...