kas aplink ir kas savyje

***



būna dienų, kai didžiausia dovana - ramybė. apglebianti švelniu žaliu lapų kuždesiu vėjy. nusinešanti į dangų - tokį tolimą ir kartu tokį artimą. net čia galiu žiūrėti tik per savo akis. matyti pasaulį taip gražiai, kaip (nežinia kodėl) norisi. išgirsti tylų lengvą lašų krapsėjimą į palangę, lyg melodiją, kuri gaivina išbarstytą, pavargusią nuo bėgimo sielą.

leisti sau paklysti. akis užmerkus, pasileisti nestabdomai suktis ratu, ištiesus rankas, liečiant svaigų, skambantį gėlių žiedais vasaros orą, šitaip maloniai glamonėjantį, kai praslysta paviršiumi. rašyti. išsisaugoti. ir paleisti, palietus, nes nebepriklauso. atiduoti. praėjusias akimirkas, kad būtų vietos ir jėgų - pasitikti naujas.

gyventi. gyventi iki paskutinio kvadratinio širdies milimetro. plačiai, dosniai, priimant viską, kas aplink ir kas savyje. nefiltruoti. sugerti deginančią saulę, bangomis kylantį vėją, milisekundes lyg dulkes ar krentančias žvaigždes; priimti netikėtai stiprų lietų, šiltnamių karštį, leisti žaibams pertekėti kūnu elektros srove. patirti. skonį, kokio dar nežinai. užuosti viltį. savą, didelę ir drąsią, kartais pamirštamą. ir tikėti, kad viskas bus taip, kaip skirta. juk galim eiti vingiais, šalikelėmis, sustoti palaukti, aplenkti dieną ar sapną, ir vistiek galų gale atsidursim tik ten, kur turime būti. būsim tokie, kokie galime, geriausi, kokie mokam, pagal iš anksto užrašytą scenarijų.

geriausias būdas susivaldyti, nesubyrėti turbūt yra netekti kontrolės. pasiduoti, pripažinti, kad esi tik žaislas dideliam kambary, be sienų, lubų ir tikrovės, kažkelintam beribio dangaus aukšte. kad turi ant krūtinės užkabintą laikroduką, tiksintį be pertraukų, lyg pulsą tvinksintį kažkieno saujoj. atsimerkti ir išvysti, kad pasaulis, tai mažas trapus skruzdėlynas senam miške, su nerašytom tiesom ir besikeičiančiom taisyklėm. kur mylėti gyvenimą - vienintelis būdas būti laimingam. arba nesibaigianti garantija, kad tik taip įmanoma kvėpuoti, kad būtų verta.

nėra didesnio džiaugsmo, nei pajusti, kad dar turi kuo nustebti. didesnės laisvės nei ryto aušra. nėra didesnio malonumo nei mėgautis kiekviena krištoline taure, pripildyta lig kraštų - gyvenimu.



***
teide

2012-06-04 22:49:43

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Komentarų nėra...