Parlėkit, krekždelas, parlėkit!

Vis dažniau akys insibeda lungan. Teip rūpi, kad graičiau užušiltų. Noris oran. Labiausiai tai ašei laukiu, kadu skregždes parlaks. Tadu jau šiuliuma, kaip užusakyta. Mana babutę sakydavą, kad skregždes sparniokais jų parneša.
     Jims anas dungų žirklam karpytę, kaip kriaučionka medžiagų, kai raikia suknelų pasiūt. Graži suknelą išeitų – tokia mėlyna, kaip žibučių žedeliokai. Ot, vigadnas paukščiokas ir kų tu jam. Musiokus, vabaliokus gauda ori. E jau nei grūdą, nei vuogas neles. Ir tas jų lakiojimas, akei malonus. Ukvata un jas veizėt. Tikiai, be jokią alasą. Ne teip, kai lektuvas pralakia. Ta geležinę būtybę ir nabašnikų gali prikeltę, jak arčiau žemes buva. A, čia gražiai girdėt anų vit – vit. Darbštumas ir tas išnepasakytas. Šitokius sava namelius sulipdą. Vis snapeliokais molią ir žalas stumburiokus nusistvėrį naša, lipdą. Gaunas graži gužtelą, kur ukvatnai mažna augintę sava vaikeliokus. Nevodytų prismintę ir dą vienų vigadų. Neraikia jakią Šulijas, kad orų nuspėtum. Pamatei, jak skregždę pakylus aukštai dungum, tai pagada bus, a jak laidžias žemai – tai garantuotai lauk letaus. Graitas paukščiokas. Užu šitų graitumų ir vanagai pyksta un jų. Matai, anas tik pamatį vanagų veizejuntį un vištas su viščiokais, jama rėktę ir vytę. Vit – vit toks garsus, kad nemažna apklausytę. Gerai pamįslinau ir nutariau, kad skreždelas bais panašias un tus apsauginius, kur didesniuos kromuos pre kromininkių stovi. Ir tę apsivilkį jadais žiponais, kaip skregždes. Navatna, ale gal anys un skregždes ir nusdaboją. Ir dabartes jų taksai apsvilkimas.
      Man tik dūšių bais sopa, kad to vasara, tik tris mėnasius būva. Ataina rudą ir prapuola mūsų
skregždes. Nu neprapuola, ale išlakia tan Egiptan, kur taks nemažas yr upeliokas Nilas. Tinai anas iš kruntų tadu išlipa ir prineša vigadną dumblą. Tadu žmones gali tris rozus derlių gautę. Tai va, ti skregždes žemoja. Ale, gal ne teip jau ti gerai, kad anas pavasarį atlakia in mum. A, gal mes letuviai daugiau mylim jas negu ti Egipti. Gal gi narėdamas mum atsidėkoti savą snapiokais ataneša šiuliumas iš smelėtasias žemes?
       Nu, graičiau parskriskit galantiškiausias paukštytes. Be jūs teip šalta par mum. Teip ūkvata, kad būtų graičiau šiuliuma.
skaimik

2012-03-23 16:39:10

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): PelėdaitėS

Sukurta: 2012-03-23 17:57:39

Gražiai čia ape skragždutes, tik un lizdžiukų ažvertus galvų nedabok - strazdanota būsi.

Vartotojas (-a): Ažeras

Sukurta: 2012-03-23 17:16:29

Teip. Ašei irgi pre raginimą prisdedu. Raikia jau pavasaria.