Žinia

Aš noriu pasakyti, kad šiandien nustojau rašyti. Vieną kartą parašiau kažkokį rašinį ir, pasirodo, įžeidžiau kelis žmones. Visaip jie mane vadino, sakė, geriau man esą nerašyti, nes niekas neskaitys. Tačiau, esu tikras, dar kartą ar net kelis tikrai paskaitytų, jeigu rašyčiau.
Taip pat drįstu pareikšti savo vienintelį norą: pabaikit ir kiti rašyti. Gerbiamas mano draugas kartą perskaitė jauno grafomano eilėraštį, ir jį (draugą, ne poetą) čia pat ištiko bėda. Jau beskaitant baisiai akis įskaudo, o perskaičius jau jų išvis nebebuvo. Juodavo dvi skylės. „Kad tas glindas kur“, - plūstasi dabar draugas, ypač atėjus man. Kas ten nutiko, pasakyti sunku, bet akių nebėr. Iš to teksto nieko doro sužinoti neišėjo.
Taigi, grįžtant prie temos, noriu dar pasakyti, kad literatūra privalo būti rimta. Aš jokiu būdu neberašysiu daugiau nieko netinkamo. Jeigu, pavyzdžiui, tekstas yra nors kiek juokingas, – sutriaus darbas. Doram žmogui juokas – prastas kompanionas. Aš pats manau, kad literatūra vis tik akių išdeginti negali. Kaipgi jas išdeginsi? Niekaip. Nebent žiebtuvėliu ar pasilenkus pasigrožėti primuso liepsna. Iš tikrųjų man dar atrodo, kad tai visokiausių utėlių pramanas.
Nuoširdžiai tikiuosi, jog į mano pranešimą atsižvelgs visi rašytojai ar norintys rašyti.
TavoTėvas

2011-03-04 07:22:44

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Barabas

Sukurta: 2011-03-31 14:52:46

nustoju ir aš rašyti:)

Anonimas

Sukurta: 2011-03-04 12:02:16

Puikuma.

Vartotojas (-a): semema

Sukurta: 2011-03-04 11:06:24

Rašykim "rimtai" , nedeginkim viens kitam akių... iš ties geras jūsų noras... juk perskaičius kiekvieną rašinį, dalis mūsų akių ląstelių susidėvi, "sudega"... tad tegu tie rašiniai tekstai būna nuostabus, bent geri.

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2011-03-04 09:29:53

Tekstas parašytas be priekaištų.
O turinys - super :)

Vartotojas (-a): Gintenis

Sukurta: 2011-03-04 08:45:38

Idealių kūrinių tikriausiai nėra, taip kaip ir esti skirtingi žmonės, skoniai ir poreikiai.Manau, jeigu yra nors vienas žodis prasmingas, tikrai aš neapaksiu. Kiekvieno skaitytojo balse slypi tiesa, gyvenimo šaknis. Esame dėkingi , kad nors taip galime bendrauti.Sėkmės.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2011-03-04 07:48:47

Jūs labai logiškai pasakėte, kad akių išdeginti – negalima, jos nėra degi medžiaga. Akys yra, šlapios, štai taip. Tačiau jei viesulas pakels į orą visą kūną, ir neš neš, o jame, tame Viesule, dar pilna smėlio, tai to smėlio pilnas akis prineš net akių vokai nesugebės jų apsaugoti, ir tas smėlis jas išdeginti – gali, tikrai gali. Išdeginti, iki vizualinės regos nefunkcionavimo. Ne, tavo rašliava ne viesulas, nepergyvenk - tikrai negali.