Laiškas

Santrauka:
...
Sveiki gyvi,

Šią mėnesienos naktį tyliai atsisveikinu su jumis. Švelnus krentančio  lapo bučinys nusileidžia ant mano įkaitusio, nudegusio skruosto. Tai geriausia jūsų dovana man. Vėjelis pešteli neklusnių plaukų sruogą – ar jaučiate – vėl padvelkė avietėmis, gailiais, įšilusio ežero vandeniu,  arimu po lietaus, liepžiedžiais, braškiniais ledais,mylimojo lūpomis...
Nepykit, jei ką nors iškrėčiau ne taip. Jei aušros spinduliu per anksti praplėšiau jūsų mieguistas blakstienas, jei šalta rasa basas kojas sugildžiau, jei dundulio grūmojimais  gąsdinau,  jei mėnulio  veidas jums neleido užmigti ir žadino kažką tokio nenusakomo... Prisipažinsiu - viesulo žirgais jodinėjau, siaučiau, kvatojau, linksminausi, nes tas trumpas laikas buvo man ir jums skirtas. O dabar ateina kitas metas - reikia surimtėti, užleisti vietą susimąstymui ir brandai. Todėl ir iškeliauju.Ko gi norėt iš manęs... Aš net rašyti žmoniškai nemoku. Taigi švystelėsiu šį laišką krintančia žvaigžde per visą dangaus skliautą. Gal kas nors, ją pamatęs, pasijus laimingas ir... prisimins mane.

Linkėjimai Rugsėjui. Neskriauskit to rimtuolio.

Jūsų
Vasara.
klajūnė

2010-08-31 20:26:21

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Liusija

Sukurta: 2010-09-01 17:42:09

Oho, koks laiškas! :) lyg pati vasara ir būtų jį parašiusi...

Anonimas

Sukurta: 2010-09-01 10:18:26

Nuostabus, paprastas ir už tai labai gražus vasarėlės atsisveikinimas. Svarbiausiai, kad ji ne tik kad nepasipūtusi, bet labai santūri, pripažįstanti ir savo nevisados malonius pokštus žmonėms. Na, ar galima po šitokio atsisveikinimo ją keiksnoti ar net peikti. Klajūne, JUms taip puikiai sekasi rašyti prozą. Rekomenduoju.

Vartotojas (-a): titanas

Sukurta: 2010-08-31 21:47:13

Trūksta žodžių išreikšti jausmui. Baisiai patiko. Šaudė kaip prityręs snaiperis dešimt iš dešimt ir dar taikinius pasirinko. Bravo. Ir netgi Bis.

Anonimas

Sukurta: 2010-08-31 20:59:30

Žmogaus jausmų ir gamtos sutapatinimas, įkvepiu paskutinį vasaros atodusį.

Vartotojas (-a): Panama

Sukurta: 2010-08-31 20:41:06

Žinote, man šį vakarą to ir reikėjo.
Gražu beigi poetiška.