atvirkščiai Sizifui

Jei dievų nubaustas Sizifas kiaurus metus į statų kalną ridendavo akmenį, o tas, vos pasiekęs viršūnę, nubildėdavo atgal, tai kodėl neužsiėmus prasmingesne veikla ir nepradėjus akmenų ridenti žemyn?
Kokių dar akmenų?
Na ar maža akmenų nešiojamės - kartais užantyje, kartais širdyje. Didelių, mažų - visokių pilna kolekcija. Kai reikia - išsitraukiam ir naudojam kaip ginklą. Kai nereikia - velkam kaip papildomą balastą, net nepastebėdami, kad būtent sunkumas ant širdies trukdo laisvai gyventi ir jausti.
Inkaras niekada neleis laivui išplaukti į viliojančią jūrą.
Visai madinga ir psichologiškai netgi teisinga dėl dabarties nesėkmių ir įvairiausių kompleksų kaltinti praeitį. Kas niekada nebeatleis draugui, kas netobuliems tėvams, kas suvaikėjusiai močiutei, kuri per priešpiečius girdydavo virtu pienu, o paskui versdavo valgyti baltą tąsią plutelę. Fui, kaip šlykštu, bet kam tą šlykštynę laikyti širdyje?
Arba užantyje, kad atėjus progais sviestum į skaudžiausią žmogaus vietą.
Kerštingi nėra laimingi.
***
Žmogaus širdis sveria apie 300gramų. Kam jai dar akmenys? Ridenk juos žemyn - bus lengviau miegoti. Ir ne avis prieš miegą skaičiuok, o nuridentus akmenis.
netobula

2010-05-27 08:47:51

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): netobula

Sukurta: 2010-05-30 16:00:39

aciu uz pagyras. O mintys gimsta kulturinimosi proceso kontekste :) kartais zaibu: staigiai, kartais ramiu lietaus pavidalu. Svarbiausia yra jas is karto uzrasyt, nes bandymas jas atkartoti yra banalus ir neautentiskas. Todel gyvenu su piestuku :) Gal pasirodysiu neisprususi, kas yra tas MTR? :) atsiprasau del lietuvisku raidziu nebuvimo.

Vartotojas (-a): kaip lietus

Sukurta: 2010-05-27 18:58:05

Šauniai pakalbėta, teisingai. Ir iš kur tokių minčių traukiat? :)

Anonimas

Sukurta: 2010-05-27 17:07:59

Labai kontraversiška mintis. Lbai patiko. Bėda tik, kad gyvename pasaulių kryžkelėje. Pagoniška Lietuvos praeitis sakytų, kad akmenims dirvoje vieta, o dar geriau pamiškėj, krikščioniška- kenčiantiems dangus, todėl leisk, Dieve, daugiau akmenų prisirinkti, MTR- kokia nauda iš akmenų, gal pilį statysi? Šiuolaikine kalba turbūt "tam tikri akmenys atrodo stilingai".

Šaunuolė! lauksiu žinių.

Anonimas

Sukurta: 2010-05-27 12:11:50

Faina mintis, pabaiga graži. Pavadinimą gal reikėtų keisti, nes Sizifas čia tik padeda įvažiuoti į tekstą, pagrindinėje mintyje jo nelabai yra. Bet, kaip jau sakiau, tekstas visai simpatiškas:-)