Telephone, MP3 ir legendos

Matėt naują Lady Gagos klipą? Turiu omenyje "Telephone". Ne? Tai pažiūrėkit. Arba ne. Ji per daug žiauri mažiems vaikams. Tokiems kaip aš. Tai va. Nuo Lady Gagos aš pradėjau dėl to, kad pastebėjau, jog savo MP3 nė velnio neturiu jokių jos dainų. O, na, žinot, taigi ji tokia populiari, o aš kadangi turėčiau "primest" kietą, tai lyg ir reiktų man įsimesti jos naujų dainų į MP3. Nors ne. Mokykloje niekas nesiklauso Lady Gagos. O jei ir klausytųsi, tai tikriausiai reiktų pasileisti savo telefoną visu garsumu ir vaikščioti po mokyklą. Va, tada tai būčiau kieta. Ai, ne esmė. Toliau šnekėsiu apie savo MP3. Taigi, šiuo metu mano senukas kraunasi. Taip, senukas. Man atrodo aš jį pirkau per Kalėdas. 2006 Kalėdas. O ir nusipirkau tada dar visai gerą - su paveikslėliais, video ir net žaidimais. Tik, kad jis kažkokios nežinomos firmos - Iriver Clix. Kada nors girdėjot apie tokią? Ne? Aš irgi. Na, bet apskritai, tai mano muzikos grotuvas (čia taip jį reikia rašyti išvertus į lietuvių kalbą?) yra gan...nelabai geras - įsivaizduojat, jis turi tik 2GB atminties? 2GB! Kur tai girdėta?... Nors iš tikrųjų, tai man kažkodėl to pakanka. Neturiu 2000 dainų, nes niekaip nesugebu tiek parsisiųsti. Bet pamažu planuoju bent priartėti prie 1000, kad ir pikta, ir linksma ir t.t. turėčiau dainų, kurių klausyčiausi. Aš klausausi dainų pagal nuotaikas. Dažniausiai tai jos būna normalios (pala...o kas yra normali nuotaika?), tai ir klausaus normalių dainų. Tik, kad tada dažniausiai sugebu ištrinti visas "piktas" dainas. Ir, kai būnu blogos nuotaikos, tai jau nebėra ką klausytis. Cha cha.
Ir žinot ką, aš pagalvojau, kad mano dainos, esančios MP3 yra gan keistos. Turiu omenyje, dažniausiai aš nesiklausau to ko klausosi mano bendraamžiai. Na, gerai klausausi... Bet tuo pačiu metu klausausi ir "kitokių" dainų. Tad nusprendžiau Jus šiek tiek supažindinti su savo hmm..."playlistu". Su savo dainomis.
Tikriausiai pati seniausia daina, kuri, man atrodo, kad niekados nebuvo ištrinta, yra... Red Hot Chilli Pepers - "Dani California". O taip. Iš tikrųjų, tai jos klausausi gan retai. Tiesiog kaip užplaukia. Na, bet jinai tikrai viena iš seniausių - dar turėdama savo senąjį MP3 (jį pirkau gal trečioj klasėj) klausiausi tos dainos. Na, žiauru, kitaip ir nepasakysi. Kartais pagalvoju ar nereikėtų nuvalyti dulkių nuo savo "playlisto"... Nors, geriau pagalvojus, tai pati seniausia daina (pagal išleidimo datą) yra kas nors iš "The Beatles" kūrinių. Na, na. Koks trylikametis klausosi "Bitlų"? Ogi aš! Ir tai yra gana keista. Nors jų dainos tai gana "kietos". Štai pažiūrėkime į nuostabųjį "Yellow Submarine" tekstą - "Mes visi gyvename geltoname povandeniniame laive, geltoname povandeniniame laive, geltoname povandeniniame laive". Na, gerai, nesišaipysiu iš legendų. Ypač, kai jų dainos tokios nerealios. Čia rimtais... Nors pala...Kada dainavo ABBA? Kažkur septintame dešimtmetyje? O "Beatles"? Šeštame? Ai, tai gerai. Šiek tiek suabejojau ar "Bitlai" seniausi, nes mano MP3 galima rasti ir "Mamma Mia".
Gerai...pagalvokime, kas dar yra mano MP3. Ai, va, prieikime prie šiuolaikiškų dainų - David Guetta. O varge. Jį tai klausausi rečiau negu retai. Gal reiktų ištrinti jo dainas? Nee, taigi nusprendžiau niekados neištrinti savo dainų, kad turėčiau jų kuo daugiau... Nors kai kurias tai tikrai reiktų - pvz.: "How Low". Iš tikrųjų tai šitos dainos net nežinau. Mano brolis sugebėjo ją įkelti. Na, bet ji man lyg ir per daug netrukdo. O anksčiau kai kurios brolio dainos tai žiauriai nervindavo. Ypač, kai jis klausėsi to repo. Ne, aš nemanau, kad repas blogis ar kažkas tokio. Tiesiog vienos dainos pradžia mane labai sunervindavo. Įsivaizduokite, girdisi bėgimo ir šnopavimo garsas, o po to prasideda kažkoks pokalbis su tokiom frazėm: "Ei, negre", "Ne, prašau nešauk, nešauk" (tiksliai viso pašnekesio neprisimenu, be to iš karto išverčiau iš anglų į lietuvių kalbą, nes bijau, kad pasibaisėsite mano anglų kalbos žiniomis, nors man išeina 10), o galų gale pasigirsta žodžiai "F**k you" ar "F**k off" ir tada nugriaudi šūvis. Na, iš tikrųjų, tai man tie šūviai ar keiksmažodžiai nepadaro jokio didžiulio įspūdžio. Mane labiausiai sunervina žodis "negras". Niger. Kartais pagalvoju, kad aš kiek per didelė anti-rasistė, nes nekenčiu, kai kas nors nepasako "juodaodis", o pavartoja kitokį žodį. Na, iš tikrųjų, tai dėl to baigiu prarėkti savo balsą, nes, kai mano tėtis, stebėdamas krepšinio varžybas pasako kažką panašaus į "Žiūrėk, negriukas bėga", tai aš, kartais net iš kito namo pusės, pradedu rėkti "Juodaodis! Juodaodis reik sakyt!" arba gyvatės balsu sušnypščiu "Ką pasakei?..." ir galiausiai nepatenkinta bandau išaiškinti savo tiesas apie žodį "juodaodis". Oi, geriau grįšiu prie savo MP3.
Tai va. Neseniai mano gitaros mokytojas į mano (na, iš tiesų, tai mano tėčio) USB atmintinę įrašė daug įvairių dainų. Nors turėjo įrašyti tik gitaros natas. Bet, kadangi aš atsinešiau 8GB vietos, tai jis nusprendė primesti dainų. Ach, taip, ir dar koncertų. Na, bet keisčiausia buvo tai, kad kai kurios dainos man visai patiko. Pavyzdžiui, toks kažkoks Joe McBride. Man mokytojas įmetė ne jo dainas, bet, na, vadinamuosius "koverius". Ir buvo gan keista, kai pastebėjau vieną dainos pavadinimą - "1000 miles". Na, o tą dainą atlieka ta...nu ta...iš Disney. Ir ta daina skamba filme "White Chicks", nors to filmo nežiūrėjau. Bet neesmė. Tai va. Buvo iš tikrųjų keista girdėti gan kitokią versiją. Ir ji man visai patiko. Taip pat patiko ir jo atliekama "Crazy" ir "Kiss From a Rose". Ar kažkas tokio.
Ai, taip, dar prisiminiau vieną dainą - Johnny Cash "Hurt". Kieta daina. Tokia nereali. Ir prasminga. Tikriausiai. Nors mano MP3 yra ir gana kvailų dainų, tokių kaip šios - Shwayze "Buzzin", 3OH!3 ft. Katy Perry "Starsrukk", Baracuda "Assup" (taip, taip, tikrai nerealus pavadinimas), Outkast "Hey Ya". Na, bet juk jos pakelia nuotaiką. Kai kurios.
Iš tikrųjų tai kartais man užplaukia kažkokie senų dainų parsisiuntimo etapai: vasarą pradėjau siųstis Michaelo Jacksono dainas (R.I.P). Arba kartais tiesiog susigalvoju parsisiųsti tų atlikėjų, kurių nė karto nesu girdėjusi, dainas: pvz. Jimmi Hendrix. Ir ta iš jo repertuaro parsisiųsta daina buvo gana įdomi: elektrinės gitaros solo, trunkantis ilgaaaai, po to kažkokie nerišlūs šūkavimai, o dar po to vėl elektrinė gitara. Ir man tai kažkodėl patiko. Na, o vakar kažkodėl man užplaukė parsiųsti ACDC ir Queen dainų. Nors, ne puikiai žinau, kodėl man tai užplaukė - Klaipėdos choras per "Chorų karus" dainavo "Thunderstruck". Liūdna, kad jie iškrito. Verksiu. Na, žodžiu, legendos gyvena amžinai. Tolesniuose mano planuose yra Nirvana ir dar gal kas nors. Ach, ir taip, planuoju į savo MP3 įsimesti klasikinės muzikos. Gal Vivaldi "Metų laikai". Ir būtinai E.Grygo sukurtos muzikos "Perui Giuntui" - "Rytą" ir dar "Kalnų Gražinos Oloje". Atsiprašau, "Kalnų Karaliaus Oloje". Tiesiog kartais taip linksma panervinti savo klasiokes. Cha cha.
Oi, bet vis dėlto aš muziką siunčiuosi nelegaliai. Arrrrg, piratai! Bet tikrai neketinu pirkti kokio albumo, ypač, kai klausysiuosi vienos dainos iš jo. Arba siųstis dainų iš "iTunes" ir pakloti porą dešimčių centų. Taip, tai tikrai daug. Cha cha.
O, štai mano MP3 ir pasikrovė. Einu klausytis savo Queen. Arba Crowded House. Nors nė nenutuokiu kokia tai grupė. Na, bet juk ne grupės, o muzika svarbu. O mano MP3 gali surasti visko - nuo jazz'o iki šokių muzikos. Nuo roko iki bliuzo. Nuo repo iki popso. Na, ir taip toliau.


Ačiū.
paukščio sparnai

2010-03-15 19:10:58

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Anonimas

Sukurta: 2010-03-15 22:28:36

bet yra ir toks dalykas kaip asmeninė nuomonė. man šis kūrinys patiko, ir tikrai neatsiimsiu savo žodžių, nes jis man patiko.

Vartotojas (-a): paukščio sparnai

Sukurta: 2010-03-15 22:28:02

Ne, nu žmonės...gal jau baikit tas nesąmones? Kažkam patiko, kažką mirtinai sunervino, bet kokia prasmė čia pyktis? Jei norit, tai eikit susirašinėt ar ką. Darosi juokinga. Ir graudu.

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2010-03-15 22:22:50

Aš neginu šios frazės. Ji išties nemaloni ir tam tikrais atvejais gali būti netgi skaudinanti. Tačiau jūsų komentaro ir frazės \"taip ir toliau\" tai neteisina.

Anonimas

Sukurta: 2010-03-15 22:16:22

aš ir nesakau, bet yra skirtumas tarp kritikos ir sudirbinėjimo. ,,susirask draugų\'\' juk negražu taip. gal aš ir neteisi, bet tikrai manau, kad kritika tikrai galima išreikšti daug mandagiau...

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2010-03-15 22:13:09

Žmonės renkasi į šį puslapį ne tik dalintis, ką sukūrė, bet ir tobulėti. Jeigu visi visus girs, kame bus svetainės esmė? Aš nenoriu, kad mane vien girtų, aš nenoriu, kad įdėjus bet kokią, atleiskit, sapalionę, gautum šūsnis mielų komentarų su skanitimu ir toliau rašyti tokias pat sapaliones. Čia amžius nesvarbu. Manau, kad šios svetainės vizija - kokybiška ir priekin žengianti kūryba. Ir tikiuosi, kad ši mergaitė atsimerks ir supras, ką ji rašanti ir kur dedanti. Jeigu dedi į tokią svetainę, turi priimti visokią kritiką ir visokias nuomones. Jeigu nori, kad tave girtų, susikurk blog\'ą ir ten dėk savo rašymus.

Vartotojas (-a): paukščio sparnai

Sukurta: 2010-03-15 22:10:22

Ačiū už komentarus :) . Vertinu Jūsų nuomonę - tiek kritišką, tiek malonią.

Anonimas

Sukurta: 2010-03-15 22:07:36

aš nesuprantu kodėl, jūs žmonės taip ,,varot\'\'. kiek jai metų? kaip galima taip gražiai maišyt žmogų su žemėm. Vietoj padrasinimo kažkokios nesamonės. juk žmonės buriasi į šį tinklapi, kad pasidalintų tuo ką sukūrė, kas jiems atrodo svarbu, o čia... visi tokie žinovai. nežinau, pradedu nusivilt žmonėmis...

Anonimas

Sukurta: 2010-03-15 22:01:42

Kai perskaičiau, kad savo MP3 įsigijai trečioje klasėje, pagalvojau, kad esi penktoje. Nu, ir atspėjau.
Aš neįsivaizduoju normalaus žmogaus, net trylikamečio normalaus, sąmoningo neįsivaizduoju, kuriam tai būtų įdomu. O jei tau trūksta dėmesio, tai gal ..hm, reikia draugų susirasti ar šiaip.

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2010-03-15 21:59:50

Stilius - žargoniškas ir tikrai nėra vertingas literatūrinu požiūriu. Ir jeigu taip ir toliau, beliks tik apsiverkti.

Anonimas

Sukurta: 2010-03-15 21:29:07

o man patiko. skaičiau, ir rimau su kiekvienu sakiniu. nepritariu nei rykštei nei placebui, juk kaip galima vertinti neskaičius. man tikrai patiko stilius, labai lengvas, taip ir toliau:)

Vartotojas (-a): Rykštė

Sukurta: 2010-03-15 21:10:04

pradėti galiu tik taip pat, kaip Palcebas - am... Net neperskaičiau, nes... pagailėjau savo laiko. Ir argumentuokit, jeigu tik galit, kodėl turėčiau jo negailėti skaitant... tokius dalykus?

Vartotojas (-a): Maja

Sukurta: 2010-03-15 19:38:03

amm.... Man nepriimtina... svaičiojimai ir tiek, galbūt geriausiu atveju dienoraščiui tiktų.