Panašumai

Laivo kontūras baltavo kažkur ties jūros ir dangaus riba, palengva tirpdamas balkšvame oro karštyje. Žuvėdra suklykė ir smigo į bangas. Keletą akimirkų tikėjausi pamatyti jos grobį, tačiau krūptelėjau, išgirdęs mane šaukiant vardu ir atsisukau. Tiesą sakant, nepamačiau nieko, kas būtų galėjęs šaukti. Nedidelėse gelsvo smėlio kopose vėjas draikė žalias gijas. Siauras medinis takelis lyg plaukų skyrimas bėgo apvalaina kalvele. Ir iš tiesų žolė sviro nuo tako į priešingas puses. „Lyg ir neturėtų taip būti... Vėjas iš dešinės, turėtų svirti kairėn...“– pamažu link gerklės kilo nerimas. Nevalingai ėmiau ieškoti, kas galėtų būti akys, nosis, burna...
– Veltui stengiesi, – išgirdau. – Aš sukurtas ne pagal jūsų, o pagal mūsų dievo atvaizdą, – pasigirdo kikenimas.
– Kažkuo mūsų dievai turėjo būt panašūs, kad jau susišnekame, – man norėjosi bėgti, o aš kažkodėl stovėjau kaip įbestas ir dar diskutavau!
– Aha, plaukais!! – dabar jau kvatojo to kito dievo tvarinys. – Ir humoro jausmu. Šitas tai jau bendras visiems dievams!..
kaimojurgis

2010-02-04 15:59:46

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Laũmele

Sukurta: 2010-02-05 16:25:53

Tai jau tikrai...nuotaika :)))...jau vakar perskaičiau, bet komentarus parašyt sutrukdė kažkas :)...taip užkretė padaužiškumu, kad net man gimė kūrinukas: ,,?\" :)))( vėliau pateiksiu )...o Jums dar kartą :ačiū!

Anonimas

Sukurta: 2010-02-05 02:19:48

Mintis liux.

Vartotojas (-a): MoneLi

Sukurta: 2010-02-04 20:32:49

Labai labai patiko! Pasakiška noveletė! Įtraukia, užburia savo nuotaika ir išsiskiria iš visų šiandien mano skaitytų kūrinių! ;)