Ema ir Benas (16)

Pokyčiai 360 laipsnių ir pasekmės

Benas vis neramiai suposi kėdėje, laukdamas kol ateis jo eilė pas direktorių. Pastarosios pora savaičių buvo ne pačios ramiausios. Pirma, viskas baigta su Ema, po to muštynės mokykloje. Visada ramus vaikinas parodė ragus. Viskas prasidėjo nuo to, kad kažkas užkabino jį valgykloje ir išvadino mulkiu. Nenorėjo pasirodyti ištižėliu todėl atsakė tuo pačiu. Tada įsikišo ir to mažiaus, kuris viską pradėjo brolis. Nieko nelaukęs Benas ir tvojo kumščiu į veidą, pasipylė kraujas iš nosies. Taip ir prasidėjo muštynės. Benui kliudė tik žandikaulį, o mažiaus brolis gavo į akį. Taip iš gero Vaikino Benas tapo, mušeika, kietuoliu ir savo gaujos vadu.
- Per dvi savaites tu sugebėjai sugadint porą suolų, tris kartus papulti į muštynes, kurias ir sukėlei. Išmušei fizikos mokytojo langą, ir per chemiją vos nesusprogdinai klasės, - nusižengimus dėstė direktorius.
- Ką galiu pasakyti, aplinka veikia, - nevykusiai juokavo Benas.
- Už tokius nusižengimus tuoj pat galėčiau tave šalinti iš mokyklos, bet kadangi tavo mama labai prašė tave palikti, šįkart jos norą išpildysiu. O už visą tai tau mėnesis darbo po pamokų. Kiekvieną dieną teks sėdėti nusižengusiųjų kambaryje ir dirbti, - trumpai ir aiškiai pasakė direktorius. Dabar gali eiti. Beje, vos nepamiršau. Tave pašalino iš futbolo komandos. Dabar jau laisvas.
Benas liko šoke. Jis manė, mėnesis po pamokų bus gera bausmė, bet išmetimas iš futbolo komandos jau daug. Tai vienintelis dalykas, per kurį jis dar buvo Benas, o ne piktadarys.
Blogybės ir toliau tęsėsi. Nebe tokios žymios, bet kenkė kitiems. Valgykloje nebebuvo galima ramiai pasėdėti. Benas ir jo šutvė ėmė atiminėti maitinimo talonus. Aukomis tapdavo kalikai, merginos ir penktų, šeštų klasių mokiniai. Niekas nesiskundė, nes bijojo.
Dabar per nusižengusiųjų klasę Benas sėdi nieko neveikdamas ir menina suolą. Dabar jį puošė pora anime ir manga  herojų. Aplink sėdėjo viena nevykėliai, bent jam taip atrodė. Žinoma priekyje sėdėjo ir pora gražių merginų, kurios ir patraukė Beno akį.
Atėjus mokytojui, jis pradėjo tikrinti ar atėjo visi nusidėjėliai.
- Bernardas ?
- Šiaip tai Benas, bet esu., - pertraukė Benas.
- Simona ir Laura?
- Esam.
- Lukas,  Paulius, Rokas, Regis?
- Esam.
- Turbūt visi. Galime pradėti. Kiek žinau, su jumis teks būti apie mėnesį, tai labai nesireikškit. Nenoriu čia užsibūti ilgiau. Šiandien tiesiog per šitą valandą rašysit „Aš daugiau nenusikalsiu ir būsiu ramus“ parašysit, bent šimtą kartų. Kol nebaigsit niekur neisit.
Per klasę nusirito dejonių banga.
- Tokios taisyklės. Norėjot pasireikšt, dabar rašysit. Čia tik pradžia to kas jūsų laukia.
Po gero pusvalandžio Benas jau nebejautė rankos ir norėjo šiek tiek pasilsėti, bet mokytojas stebėjo lyg vanagas, tai jokių šansų nebuvo. Tas pats buvo ir kitiems. Bet nė vienas nedrįso padėti rašiklio ant stalo. Dar po gerų dvidešimt minučių Benas baigė rašyti. Jam taip skaudėjo riešą, jog manė, kad lūžo ranka.
- Tu būsi tas garsusis Benas, kuris išmušė mokytojo langą? Direktorius sakė, kad tau reikia išskirtinės priežiūros, nes juk reikia tave sugražinti į kelią.
- Šitą girdėjau šimtą sykių. Aš baigiau. Galiu eiti? – paklausė Benas.
- Šiandien eik, bet ryt taip greit nepaspruksi.
Vos tik susikrovė daiktus, Benas movė iš klasės, bet kažkas pakišo koją. Jis visu ūgiu išsitiesė tarpduryje. Nelabai suvokęs kas įvyko, Benas šiaip ne taip atsistojo ir pagaliau išėjo iš šios nelabosios klasės. Kelias namo pasidarė ilgesnis nei buvo ankščiau ir Benas suprato kodėl. Jis ėjo pro futbolo stadioną ir stebėjo kaip kiti įnirtingai sportuoja. Ruošiasi artėjančioms varžyboms, kuriose jo nebus. Iš pykčio spyrė į tvorą ir nuėjo sau.
Sekanti diena buvo dar blogesnė. Šįkart nelemtoje klasėje jie sėdėjo beveik dvi valandas ir visą laiką teko skaityti Hamleto „Romeo ir Džiuljeta“. Buvo taip nuobodu, bet jei kas nusižiovaudavo tuoj pat gaudavo su enciklopedija per galvą. Visi vos iškentė.
Bet dar tik pasideda tikroji netikėlių kankynė ir nusikaltimų išpirkimas. Nes jie nežino, kad mokytojas kažkada buvo labai griežtas generolas, pro kurį nepraslysdavo nė vienas tinginys ir nusižengimas. Dar tik pragaro pradžia. Geriau neprisidirbt, nes kentės visi...
Nuklydusioji

2010-01-30 20:48:22

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Nuklydusioji

Sukurta: 2010-02-16 15:41:12

Aha, šitai pastebėjau tik tada kai pakomentavai ;DD Griežtas generolas xD beje, dėkui už kritiką ;) Sakoma \"Kritika geriausiasvaistas nuo naujų klaidų\" ;DDD

Vartotojas (-a): paukščio sparnai

Sukurta: 2010-01-31 12:51:55

Kažkaip įdomiai čia. Tik kodėl apie Emą nieko? Taip pat galėjot labiau paanalizuoti kodėl Benas pradėjo būti toks blogas. O ant galo tas pasakymas, kad mokytojas buvo griežtas generolas, tai prajuokino. Kažkaip priminė iš Simpsonų direktorių Lupiką, nors jis ir nėra toks griežtas :) .

Vartotojas (-a): Irisiukė

Sukurta: 2010-01-30 20:53:09

Man šis skyrelis pats įdomiausias tavo knygos ;]