Stabuklas

Saka, kad par Naujus metus būna stabuklų.
     Rytų nubudau ir pats jemiau stebėtes. Aš nebemakėjau šnekėt, kaip šneka mama su tėti. Nuvėjau in stalų pavalgytų, a ti vidalčiaus nėr. Pasijemiau iš deželas vidalčių, kabinau blynus ir sotinaus. Privalgiau blynų, atsigėriau arbotas ir jemiau žiūrėt pra lungų. Žiūrėjau, žiūrėjau, bet pra feronkas nieka nesmate. Atitraukiau feronkas ir pamačiau kačiokų. Tas un skadų žaide su šiaudelioku. Papūte vėjas ir nuneše šiaudeliokų. Kačiokas nubėga iš paskas, aš jį tiek ir temačiau. Atsistajau na stalą, išmazgajau lekštelį ir nuvejau un lovas padrypsot. Drypsojau ir užusnūdau. Preš užmigdamas myslinau, kai nubusiu, gal makėsiu normaliai šnekėt.
      Nugi teip ir buva...
kunigaikštis

2009-02-13 14:59:38

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Ažeras

Sukurta: 2009-02-13 18:06:19

Teip. Su tuom kalbos praradimu galėja atstikt ir daugiau stabūklų, ale ir tai stabūklas, kad kunigaikštis tarmiškai prabila. Tik noriu pastikslint, na katros čia vietas to tarme. Ar arčiau Anykščių, ar Labanora link?

Vartotojas (-a): Raktažolė

Sukurta: 2009-02-13 15:23:56

Tarmė gerai skamba, bet pats stabuklas man nelabai stabuklingas pasirodė. Toks trumpas gana įprastas siužetukas be didesnės intrigos. O kai kalba taip gražiai plauk, būt gera i prunkštelt:)