Mago amatas

Santrauka:
- - -
Rudenį ne nukritę nuo medžių lapai čiažiana po kojomis Pietinio Roterdamo kvartale, bet šiūkšlės. Žiūrėk jau spiria tuščią "cocacol" skardinę vietoj kamuolio nusmukusiom kelnėm abejotinos reputacijos antalijanietis. Po kaklu jam puskilograminis kryžius.
Beijerlandse laan bulvaras tirštas nuo antalijiečių, surinamiečių, marokiečių, turkų bei kitų emigrantų. Olandai čia negyvena. Save gerbiantys olandai įleidę šaknis Roterdamo prašmatniuose kvartaluose, didmiesčio priemiesčiuose.

Evelina pirmą kartą atridūrė Beijerlanse laan bulvare. Susigūžusi iš baimės mergina skubėjo šaligatviu. Temo. Gatvė sausakimša mašinų. Štai ir tramvajaus varpelis. Nedrąsiai žvilgtelėjo į parduotuvėlių vitrinas. Nusmurgę mažutės krautuvėlės. Pakistano mados, turkų mados... Pigių užeigų prikimšti nejaukūs kampai. Turkų švarmos, marichuana pradvokę barai...
Praėjus Mac Donald restoraną, akistata susidūrė su baisia žmogysta. Gelsvai pilkšva jo oda prilipusi prie kaulų, skruostikauliai įdubę, akys paklaikusios, plaukai susivėlę į daug mažų guzelių.

-Goede avond. Kunt uw een euro missen?* - pralemena žmogysta,- o tarp jo lūpų - tirštos, sukepusios seilės.

Evelina burbtelėjo sau panosėn neigiamą atsakymą ir pagreitino žingsnius. Narkomanija- baisi pasaulyje dėmė.
Gatvėje apstu juodaodžių. Moteris pasijuto įkritusi į Afrikos kontinentą. Tik šaltas ruduo jai priminė tiesą. Ji - Olandijoje. Štai ir reikiamas adresas. Šalia pusrūsyje įsitaisiusi apšiurusi interneto svetainė.
Evelinos akims - tai svetimas vaizdas. Tikrų tikriausias visuomenės pamazgų puodas - ši vieta. Žvilgtelėjo į apsilupinėjusias duris. Skambučio nėra. Antrame aukšte siauruose, neplautuose languose -spingsulės švieselytė. Nejaugi galima tikėtis ko nors gero tokiame velnių lizde Beijerlandse laan bulvare? Magas. Kad jį kur galas! Jei ne jis, Evelina sėdėtų jaukiuose savo namuose Roterdamo užmiestyje.
Suodžiais apneštų rudų plytų siauras namas priminė vaiduoklių buveinę. Ne. Per didelė tamasinė** energija įkrauta šioje gatvėje, šiame name.
Mergina dvejojo. Durų niekas taip ir neatidarė. O ir belstis stipriai ji neišdrįso.

(bus tęsinys)



*  reiškia:
- labas vakaras. Gal galite paaukoti vieną eurą?;

** reiškia:
neišmanymo, tamsos, iliuzijų subtilioji energija (pagal Ajurvedą)
ieva

2008-11-24 12:45:41

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Barabas

Sukurta: 2008-11-24 21:19:49

Na, iš tokio trumpo trupinio nelabai, ką galima pasakyti. O ir Roterdame nesu buvęs:)

Vartotojas (-a): O dabar

Sukurta: 2008-11-24 20:53:33

Viską supratau. Paskojimas rišlus. Tekste baimė, tik ištiesų tikintis žmogus neturėtų to jausti... Kaip sakoma "reikia kalbinti gerąją žmogaus pusę gražiuoju ir neprašausi" :) Žmonės iš Afrikos nepasirodė tokie jau baisūs, gal dėl to, kad sutikti Lietuvoje irgi interneto kavinėje visai panašūs į baltaodžius, tik kur kas laisvesni. Juodaodžiui ne problema susirasti merginą, jie kupini gyvenimo džiaugsmo - taip juos ir atsimenu :) O tamsos daug net ir gražiuose namuose, kur viskas tvarkinga - deja šiuo metu tenka matyti tokius vaizdus.
Ačiū apturėjau gražią akimirką :)

Vartotojas (-a): ieva

Sukurta: 2008-11-24 18:36:14

atsiprašau už pažadą skaitytojams.
Tęsinio nebus.

Vartotojas (-a): ieva

Sukurta: 2008-11-24 18:29:45

laiptuose,
negali sakyti, jog tik Roterdamo plėšinys, nes tai tik maža apsakymo ištrauka.
Bet man buvo įdomu sužinoti ir tavo nuomonę.

Vartotojas (-a): Santaja

Sukurta: 2008-11-24 14:44:09

pritariu, laukiam tęsinio ;0

Vartotojas (-a): Pelėda

Sukurta: 2008-11-24 13:07:11

Lauksiu tęsinio.
Sužadintas smalsumas.
Būk, ieva!