Medį pjauna

Santrauka:
Negirdėtas žiaurumas - Lietuvoje šį birželį pjaunami miškuose medžiai, o su nupjautais medžiais krinta paukščių lizdai su mažais paukščiukais. Tokio nužmogėjimo tikrai nebuvo sovietiniais metais - tai atspindys suniokoto krašto kultūros, tradicijų ir laukinio kapitalizmo vandalizmo.
******
Medį pjauna--
Mano širdį pjauna,
Apverkiu
Jo liemenį,
Šakas,
Šaknis--
Žmonės?
Žudo
Tavo Saulę jauną--
Dar viena
Žaizda
Gaubly
Negis...

Iš žalios lapijos
Paukščiai
Byra--
Mažutėliai
Paukščiai
Iš lizdų šiltų--
Geležinis
Vilke
Stauki,
Mano lyra,
Stauki
Virš miškų
Bedalių tų--

Medį pjauna--
Mano širdį pjauna...
giedrex26

2008-06-22 00:02:17

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): liotauras

Sukurta: 2008-06-22 22:43:21

jo,taip gaunas yra žmonių nemyli gamtos,yra kurie myli,tai žiauru.eilės skaudžiai suvirpino širdį

Vartotojas (-a): giedrex26

Sukurta: 2008-06-22 16:06:34

BŪTENT BARBARIŠKAS MEDŽIO IR PAUKŠČIO ŽUDYMAS BAISU...juk vasarą nukirstas medis ir kaip pramoninė žaliava nevertingas, jis pilnas sulčių, toks medis nei baldams, nei statybinei medžiagai nevertingas, be to VARASRĄ MEDIS YRA NAMAI DAUGELIO MIŠKO GYVŪNIJOS, NE TIK TEN PAUKŠČIŲ LIZDAI ... Tai kam tada vasarą pjauti medžius, jei jie nevertingi, jei žudoma gyvūnija miško??? Bet dar yra ir kita šio vandalizmo nei kiek nemažesnė, o gal ir žymiai didesnė žala- D A R O M A S B A I S U S U S N U S I K A L T I M A S Ž A L O J A N T J A U N O S K A R T O S MO R A L Ę, ARDANT MŪSŲ SENOS KULTŪROS PAVELDĄ !!!

Vartotojas (-a): Sodininkas

Sukurta: 2008-06-22 15:04:10

Na, miškai buvo ir bus pjaunami, kertami: tam jie ir auginami. Tačiau kai tai daroma barbariškai, ne laiku, žalojant ir teršiant aplinką, naikinant miškų florą ir fauną, aišku, kad labai ir labai skaudu tai matyti. Kai kartą per vėlai išgenėjau keletą vaismedžių ir po kurio laiko pamačiau kaip saulės atokaitoje ėmė sproginėti pumpurai, o kai kurie iš jų ir žiedus išskleidė, net šakeles ėmė auginti, mano akys aprasojo... Dėkoju, mieloji Giedre, už šį labai skaudų, jautrų kūrinėlį. Aišku, kad vertelgų jis nesugraudins, bet doresniems miškininkams gal būt primins jų pareigą tausoti mūsų gimtos šalies miškus, nuo amžių glūdumos saugojusius ir maitinusius mūsų protėvius.

Moderatorius (-ė): Goda

Sukurta: 2008-06-22 12:01:44

"Medį pjauna--
Mano širdį pjauna..."

Su didele širdgėla išsakytas nerimas, taip skaudžiai ir jaudinančiai; ir ta užuomina "Geležinis Vilke stauki..." dar labiau paliečia, sugrąžina buvusį dvasinį ryšį, gilias praeities šaknis, išsikerojusias į šaltakraujišką verteiviškumą...
Skaudus, bet prasmingas kūrinys.

Vartotojas (-a): Svyruoklė

Sukurta: 2008-06-22 11:18:09

Skaudu. Ypač, kai pamatai suniokotą, išpjautą mišką, prie kurio likę tavo vaikystės pėdos.Tai tavo miškas, tavo pievos. O vieną kartą pamatai, jog tai jau ne tas, jau svetima... Norisi atsisėsti ant kelmo ir paverkt... O širdy lieka kažkokia tuštuma...Ačiū, Giedre, man tai labai jautri tema.

Vartotojas (-a): By Zenas

Sukurta: 2008-06-22 07:00:43

euras pjauna
mūsų širdį pjauna
byra mažutėliai paukščiai
iš šiltų lizdų
sąžinė užmigus
jai miegoti žiauriai patogu