Klara

Niekada nemaniau, kad jis labai myli Klarą. Išvis apie tai negalvodavau. Man atrodė, kad jie gyvena kartu todėl, kad kažkada vienas kitą mylėjo ir tiesiog taip įprato. Per giminės šventes jis visuomet būdavo apsuptas žmonių. O jei jo neapsupdavo, pats į kurį ratelį įlįsdavo - jis negalėjo nebūti tarp daug žmonių. O ji sėdėdavo su viena ar pora moteriškių ir visą vakarą ramiai prašnekėdavo. Petras, toli gražu, nuolat mirgėdavo: čia vienam, čia kitam kampe, čia už stalo, čia jau šoka, - tik spėk gaudyti akimis. Bet Klaros jis tarsi net nepastebėdavo. Nors ne, retkarčiais tarsi juokais mesteldavo "pikta boba". Be ironijos, be paniekos, galbūt švelniai. Kartu jie tik ateidavo ir išeidavo.

Bet buvo rytas, kai išėjo tik Klara. Su visam. Į gyvenimą anapus. Staiga.

Praėjus porai mėnesių po jos laidotuvių, per Visų šventųjų dieną, pamačiau Petrą. Jis buvo pakeliui į kapines. Kaip ir mes. Vienoj rankoj nešė vainiką, o kitoj - skėtį, kuris, deja, apsaugo tik nuo lietaus.

- Kaip gyveni, Petrai? - Paklausė teta vyro, kuris per porą mėnesių paseno 10 metų, sudžiuvo ir prarado spindinčias akis.

- Gyvenu dar. Kur dingsi negyvenęs. Negi gyvas sulįsi į žemę?
mildam

2008-05-20 13:29:06

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Moderatorius (-ė): Goda

Sukurta: 2008-05-20 15:33:05

Lakoniškai perteiktas labai gyvenimiškas vaizdelis; ir pabaigėlė tokia tipiška.
Atsižvelgiant į pavadinimą, norėtųsi ryškesnio, sodresnio herojės paveikslo; gal todėl atrodo lyg trūktų kažko po pirmosios pastraipos.

"iš vis" --- išvis (pataisiau)

Vartotojas (-a): Barabas

Sukurta: 2008-05-20 14:47:56

Gal ir panašu į gyvenimą, tačiau ne nauja mintis. O be to juk galima buvo kitaip viską pateikti.