Kliedesys

Koks šiandien bangų ošimas! Banga kaip kalnas ritasi link tilto. Užlies ir mane? Sudūžta į metalinę tilto atramą, ištykšta, aplieja lentas ir, aišku, mane. Plyšiuose tarp lentų kariauja suputojęs vanduo iš apačios. Išsiveržia, pagauna ištiškusios bangos likučius ir nugarma atgal, žemyn. Veidas šlapias, ritasi lašai per lūpas. Sūru. Nauja banga nelaukia. Bloškiasi į tiltą, apipildama mane nuo galvos iki kojų. O ir kojas laižo ištryškęs per tarpulenčius vanduo. Vėjas stumia nuo tilto.
        Ir gerai!
        Vienu momentu atrodo, kad banga taip toli ir nepasieks manęs. Tačiau ji atūžia su įniršiu, suputoja apie kojas ir tempia smėlį iš po manęs. Jaučiu, kaip smiltelės teka per tarpupirščius. Po padais darosi tuštuma. Banga bando mane nusinešti... Nepajėgia. Tačiau žengiu atgal, nes atrodo, kad tuojau nugrimsiu su grįžtančia banga į tą putojančią juodumą. Gilumą.
        Nauja banga ritasi per grįžtančios bangos galvą, ilgais liežuviais išnyra į priekį, nulaižo smėlį. Susigeria į jį. Lieka tik putos.
        Pakeliu galvą nuo mezginio. Ir žiūriu į ošimo šaltinį: galingi eukaliptų lapijos kupolai linguoja, pinasi tarpusavyje, ošia, stūgauja. Aš kliedžiu atmerktomis akimis Palanga! Ar Lietuva? O gal namais?
        O ar aš turiu namus?...
sen_jora

2008-03-30 15:03:32

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2008-04-01 00:34:28

Čia lyg kažkokio kūrinio fragmentas. Nesutinku su Barabu - čia ne viskas panašu į dienoraštį, tačiau kaip brandų minčių etiudą nedrįsčiau vertinti itin teigiamai, kadangi trūksta trumpam kūriniui būtino energijos užtaiso ir koncentruotos minties. Turi būti momentas. Ir išlaikytas...

Vartotojas (-a): Barabas

Sukurta: 2008-03-30 17:56:28

Na, ne kūrinys čia. Dienoraščio ištrauka.