Ruduo I

Santrauka:
Tai nebaigtas darbas...
RUGSĖJO 6, ketvirtadienis

Ruduo man primena chaosą, didžiuosius pokyčius ir ilgą kelionę, per kurią negalima sustoti. Tai tarsi laikas per kurį būtinai viskas turi pasikeisti. Tai ne kokia lengva vasara, ar nedrąsus pavasaris tai ruduo tai ilgas kelias link naujos pradžios, kuri nebūtinai yra tokia gera.
Taip tai toks mano ruduo... O dabar gal kokia aš. Mano vardas Marija. Man penkiolika metų. Gimiau Gegužės tryliktą 1992 metais, trečiadienį. Zodiako ženklas – tauras. Mano akys pelenų pilkumo, o plaukai purvinos geltonos spalvos. Visada maniau, kad puikiai atrodyčiau turėdama kaštoninius plaukus. Ruduo tai pokyčių metas, tad kodėl gi man nenuėjus pas kirpėją? Kalbant apie pasikeitimus manyje, norėčiau ir labiau pasikeisti negu persidažyti plaukus. Norėčiau pasikeisti ir tapti tobula. Aš žinau kontaktinių lęšių keičiančių akių spalvą man niekas nenupirks, bet aš galiu pasistengti, kad pro mano netobulas akis žvelgtų kitas žmogus, kita aš. Iš viso šito kyla klausimas, o kokia aš dabar, kad taip noriu pasikeisti? Aš nuobodi, riebi bet ne stora, aš nemoku taupyti, nesu nuoširdi sau, dažnai noriu labai daug, bet nieko nedarau, kad tai pasiekčiau, nors suprantu niekas ant lėkštutės nepaduos. Dar esu bedievė, nors kartais taip norisi kuom nors tikėti. Perdaug svajoju apie gyvenimą Londone ir pamirštu savus namus. Aš vis bandau turėti nuomonę, bet man vis pritrūksta argumentų, todėl turiu pradėti kuo nors domėtis. Be to aš esu vegetarė ir priekaištingu žvilgsiu varstau pasipūtusias poniutes, kurios galėjo už pinigus išleistus kailiniams, išgelbėti nuo bado porą Afrikos vaikų. Aš labai dažnai taip save analizuoju, bet tas man nė kiek nepadeda, todėl ir nutariau viską surašyti, juodu ant balto, kad ir kaip banaliai skambėtų.
Laimingai pokyčių pradžiai reikia ir dar kai ko. Man reikia tikslų. Noriu užsiprogramuoti sėkmei ir tvirtai žinoti, kokia aš esu, buvau ir būsiu. Taigi, mano sąrašėlis.

MISIJA TOBULA Nr. I

1. Pradėti domėtis išoriniu pasauliu (mada, politika, muzika, AIDS...)
2. Kaip nors tapti lietuve ne tik kūnu bet ir siela.
3. Pradėti taupyti pinigus išsvajotajai kelionei į Londoną.
4. Pasikeisti išoriškai (persidažyti plaukus, suplonėti... )
5. Pradėti mokytis, ne tik varnas gaudyti.
6. Kaip nors pasivyti klasiokus mokantis vokiečių kalbos.
7. Išsirinkti sau priimtiną religiją ir patikėti.
8. Perskaityti per tris mėnesius bent 10 knygų.
9. Mažiau valgyti ir atidžiai domėtis, ką dedu į skrandį.
10. Peržiūrėti savo vertybes ir susidėlioti mintis.
11. Padaryti išvadas.

Pritariu, kad prieš keičiant pasaulį, reikia iš pradžių keisti save. Taip aš pradėjau nuo savęs, bet kas žino, gal kada nors pakeisiu ir pasaulį.

DIENOS MINTIS

„Jeigu tu svetimas namuose, ar tapsi savas tarp svetimų.“ (kirgizų patarlė)


RUGSĖJO 12, trečiadienis
Lietuva gal ir ne svajonių šalis, bet ji mano namai ir aš ja privalau didžiuotis kad ir kur bebūčiau, kad ir kuo save laikyčiau. Jeigu man pasiseks aš paliksiu savo namus greičiau nei įsivaizduoju... Taip tai vėl svajonės apie tobuląjį svajonių miestą Londoną, bet nemanau kad kada nors tapsiu tikra angle, kad ir kaip to norėčiau. Be to nemanau kad britams būsiu įdomi kaip žmogus jei neturėsiu savo šaknų. Mano praeitis čia Lietuvoje, kur tokie ryškūs metų laikai, kur žmonės paprasti ir beveik nuoširdūs. Gal ir gerai kad čia gimiau...
Praėjo nemažai laiko nuo tada kai susidariau savo tikslus. Ar aš juos vykdau? Taip, bet tik kartais. Nesidomėjau jokia įdomia tema, neapsisprendžiau dėl savo naujo dievo, neperskaičiau knygos, nepradėjau geriau mokytis, nežiūrėjau ką dedu į skrandį. Bet aš nesu tokia tinginė. Pradėjau taupyti pinigus, žiūrinėjau vokiečių ir man net patiko, lietuve aš dar netapau, bet jaučiu esu teisingame kelyje. Svarbiausia tikėti ir bandyti daryti.

DIENOS MINTIS

„Išmanyti kitų reikalus kur kas lengviau negu savus.“ (F.DE.Larošfuko)
Laidy

2008-02-10 16:45:59

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Laidy

Sukurta: 2008-02-11 14:37:18

:) Čia sausa gal vien dėl to kad visa tai versiu i prancūzų kalbą,... aciū už komentarus

Vartotojas (-a): Cherry

Sukurta: 2008-02-10 22:48:49

Parašyti "Misija tobula Nr.1" nesunku. Bet pabandyk tai įgyvendinti... :)

Vartotojas (-a): Pilvotukas

Sukurta: 2008-02-10 22:33:59

Noriu į Londoną,
mokausi vokiečių.
Užsikoriau ant stogo,
kažkas nuspyrė kopėčias.

Vartotojas (-a): semema

Sukurta: 2008-02-10 19:41:42

čia Bridžit dienoraštis ??? prajuokino tekstas , įdomu :)