Be paaiškinimo...

Santrauka:
Lange šmėstelėjus šešėliui, laukinės durys prasivėrė. Virš jų užsidegė šviesa. Tarpduryje pasirodė vyriškis, jis pamojavo ir nuėjęs vairuotojas dingo.
Miško tankmėje šlamėjo medžių lapai…
Aplinkui buvo tamsi naktis. Danguje spindėjo mažos žvaigždės, pleveno švelnus pietinis vėjelis. Šaltis skverbėsi pro mašinos langus.
Tamsios gatvės gale rikiavosi keletas terasinių namų. Šalia jų tiesėsi ilgas kelias per mišką. Mašinos žibintai švietė į kelio pakraščius ir tolimą kelio posūkį.
Mašina lengvai riedėjo miško keleliu. Virš miško naktinės žvaigždės sekė nakties keliautoją. Lengvi kelio akmenukai dusliai mušės į mašinos galą.
Žibintams nušvietus kelio pabaigą, ji sulėtino greitį. Tolumoje stovėjo mūrinė siena sunkiais geležiniais vartais. Prisiartinus vartai ėmė vertis. Kiemo viduje buvo namas su jo link bėgančiu siauru keleliu. Langai buvo tamsūs, išskyrus vieną, šalia pagrindinių durų. Jo užuolaida buvo nuleista.
Mašina įvažiavo į kiemą. Aplinkui gaubė mirtina tyla. Netikėtai kiemo dešinėje pasigirdo žeme šliaužiančios grandinės garsas. Kažkas tyliai suinkštė, ir vėl stojo tyla. Vairuotojas išlipo, tačiau paliko dureles atviras.
Lange šmėstelėjus šešėliui, laukinės durys prasivėrė. Virš jų užsidegė šviesa. Tarpduryje pasirodė vyriškis, jis pamojavo ir nuėjęs vairuotojas dingo.
Miško tankmėje šlamėjo medžių lapai…
Staiga namo durys plačiai prasivėrė ir trenkėsi į šoną. Ant slenksčio pasirodė du vyriškiai, vienas iš jų tyliai uždarė duris, kitas tuo metu kažką laikė. Kartu įsikibę sunkų nešulį, jie nušlubavo paliktos mašinos link. Paliktoms durelėms prasivėrus, mašina krustelėjo žemyn.
Žibintams nušvietus tamsų kiemą, iš kažkur sužibo du maži atšvaitai ir sujudėjo. Šviesoje iškilo šuns būda, visai šalia gulėjo baltas didelis šuo. Pakėlęs galvą, jis įsmeigė įdėmų žvilgsnį į mašiną ir garsiai uostė orą. Jo akyse švytėjo keista šviesa, stiprus kūnas įsitempė šuoliui. Žaibišku greičiu pasiekęs mašiną, šuo šoko ant jos viršaus ir ėmė ją draskyti, plėšyti į gabalus…
Po kelių akimirkų gyvūnas jau buvo viduje. Pagalbos prašantys balsai skriejo per mišką… Pilnais kraujo nasrais jis plėše gęstančių gyvybių šiltus kūnus… Išsigandę paukščiai pakilo nuo medžių viršūnių ir ėmė klykti, sukdami ratus aplink.
Šuo iššoko iš mašinos. Jo akys skrodė gilią tamsą. Plykstelėjęs ugnies kamuolys krito ant namo stogo, o šis užsiliepsnojęs greitai sudegė…
Aistruolė

2008-01-31 18:45:53

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Aistruolė

Sukurta: 2008-02-05 04:36:58

aciu uz issamu komentara, tikrai padeda.

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2008-02-05 00:33:12

Mėginta vaizdus perteikti kinematografiškai, tad priminė kažkokio scenarijaus pradžią siaubo filmui. Tačiau kaip ir pastebėjo kiti komentuotojai, darbas blankus ir be įtaigos. Novelė arba miniatiūra (neaišku į ką čia mėginta taikyti) būtų buvusi kur kas efektingesnė, jei autorė būtų pasistengusi veiksmo pabaigą bent užbaigti netikėtai, efektingai: tarkim kieme būtų apsireiškęs visai ne šuo o kas nors keistesnio arba pasakojimo pabaigoje iš mašinos būtų iššokęs koks nors neįprastas sutvėrimas, arba, jei tame keistame ir paslaptingame kieme nebūtų paminėtas joks šuo, o koks kitas pakankamai žemiškas padaras arba žmogus, paaiškėtų kad "vėžėčias" vairavo ištiesų fantastinis sutvėrimas. Visgi tikiu, kad autorė gali sukurti ir įtaigesnį darbą. Šis fragmentiškas ir neišbaigtas darbas tarsi įžanga į solidesnį kūrinį.

Vartotojas (-a): Barabas

Sukurta: 2008-02-01 08:24:22

Tikrai, kad be paaiškinimo. Jokios minties, net skerdynių vaizdas visiškai blankus. Tuščias darbas.

Vartotojas (-a): Pilvotukas

Sukurta: 2008-01-31 22:55:31

Gal cerberis, gal baskervilis, abu dingo.

Vartotojas (-a): Aistruolė

Sukurta: 2008-01-31 20:20:49

aciu!

Vartotojas (-a): Aistruolė

Sukurta: 2008-01-31 18:46:59

atsiprašau už gramatines klaidas, dabar matau jas, bet negaliu pakeisti...