Laiškas Dorianai

Taip, Kristina sako tiesą: mes nieko neturėsim. Ar tu dar nepastebėjai, kad mums nieko neliko – tik tuštuma ir beprotybė? Ir žinai kodėl?
Nežinau ir aš. Bet spėju, kad savižudžiams vaiduokliams nėra ką veikti. Belieka išprotėti. Suktis iki pamišimo tempo. Kvaisti. Skrieti. Skrieti ratu. Skristi tiesiai. Bet nesustoti. Geriau nesustoti, nes gali pradėti mąstyti. O jau bus per vėlu.
NEMATYTI
NEMĄSTYTI
NESUSTOTI
Užmušk nerimą, baimę ir meilę stipria degtine. Kad ir viena! Nevykėle, tu nori, kad kiti matytų tavo skausmą?
Aš irgi nekenčiu žmonių. Visi vaiduokliai jų nekenčia! Nežinojai?
Nebūtis nėra praradimas, jei išvis egzistuoja nebūtis. Pragaras yra čia, žemėje. Teisingai poetas Rimbaud pavadino šį prakeiktą pasaulio laikinumą – sezonas pragare. Todėl nebegalėdami iškęsti to pragaro (kad ir sezoną), iš jo pasitraukia net angelai. Įdomu, ką tu laikai angelu? Ar mes nebūsime vienos iš jų? Puolę angelai.
Sokratas irgi nusižudė. Ir žinai, kodėl laikau jį didvyriu? Jis nusižudė blaiviai, savo noru. Ne problemos, ne alkoholis privertė pasitraukti, o sąmoningas apsisprendimas palikti sezoną pragare. Todėl ne visi savižudžiai yra bepročiai. Girdi, egzistuoja ir sąmoninga savinaika. Taigi tu teisi – pasitraukimas nėra nuodėmė. Cha, kokiam savižudžiui rūpi nuodėmės baimė?
Bet angelu tu nebūsi. Mes – vaiduokliai. Supranti? Vaiduokliai niekada nepavirsta angelais. Angelai yra meilės ir šviesos nešėjai. Nevykėle, tu neši šviesą?? O gal tu puolęs angelas? Kaip jį atpažinti? Pažadu apie tai pagalvoti ir kitame laiške tau pateikti savo apmąstymus apie puolusius angelus.
Nevykėle, mes dezintegravome iš pragaro, į kurį kartais norime sugrįžti. Bet dabar jau geriau lėkti nuo jo.
NEMATYTI
NEMĄSTYTI
NESUSTOTI
Pajutai, kad ir snaigės apkvaito? Lekiam! Pragaras pilnas pamišimo...
netektis

2007-11-07 10:50:11

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2007-11-07 13:21:35

Ne bukai parašytas laiškas, kuriame daug vietos paprasčiausiems pamąstymams. Įtikinamai perteiktas savotiškas filosofinis požiūris į savižudybę. Tekstas, matau, parašytas pakankamai raštingai.