Personalinis žmogus

Santrauka:
Už šį kūrinį 1994 m. vykusiame fantastų suvažiavime "Lituanicon" laimėjau nedidelį prizą. Kūrinys buvo publikuotas tų metų fantastikos leidinyje "InfoSFera".
Tamsoje kažkas sujudo ir niekas jo neatpažino. Silueto tiesiog nepastebėjo. Tik vėsus vėjas apčiuopė kūną, tarsi jautė slidų būtybės paviršių. Bet oro gūsiai prieblandoje esančio negalėjo parblokšti.
Aš kaukšėjau batais tamsia gatve ir nejutau, kas sėlina visai šalia. Netikėtai mane nukrėtė šiurpas. Ir jei ne oro srovė, nebūčiau sužinojęs apie nepažįstamąjį. Laisvoje Erdvėje lyg draugas man sušnibždėjo: \"Nebijok - tai jis...\"
Iš pradžių nieko nesupratau, tik pajutęs šaltą jo esybę suvokiau - šalia nežinomasis... Nakties vėjas, lyg geriausias informatorius, įsiskverbė j mano minčių srautą: \"Nebijok - tai jis...\"
Bet ir tuomet būčiau nieko nesupratęs, jei ne rankomis paliestas šaltas niekad neapčiuoptas kūnas. Vėlei kilo mintys, paskatinusios paklausti:
- Kas jūs esate?
Silpname vėjo gūsyje suvirpėjo keistas negirdėtas balsas. Lyg roboto, lyg gyvo žmogaus, o gal lyg klajojančios dvasios:
- Aš - tai tu.
Vos nuskambėjo šie garsai, tamsioji materija susiliejo su manimi. Nervuose ir kraujagyslėse pajutau vėsą, bet nesustirau. Kažkas per visą gatvę džiaugsmingai sušuko:
- Tai jis!
Įsižiebė šviesa. Kažkoks nepažįstamas žmogus rankose laikė prožektorių, kurio aštrus spindulys krypo i mane. Pastebėjau, kad mano kūnas yra šlapias, be jokio apdaro ir gerokai pasikeitęs.
- Tai jis, personalinis žmogus, - nuskambėjo tas pats balsas. Pamačiau, kad nepažįstamasis kitoje rankoje turi nedidele, dėžutę, panašią i distancinį pultą. Stebėjau, kaip jo pirštai spaudo mygtukus. Ir staiga mano sąmonę užplūdo įsakymas, kuri privalėjau nedelsiant vykdyti. Turėjau skubėti į mirgantį virtualų pasaulį...
Tikras Dearnis

2007-09-25 02:51:58

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2007-09-25 18:11:31

Pakeičiau tų sakinių struktūrą :)

Vartotojas (-a): Nuodai

Sukurta: 2007-09-25 17:22:25

" Bet nematomi oro stichijos gūsiai negalėjo parblokšti tamsoje einančiojo."
Šitas sakinys toks pakibęs.
" Vėlei kilo mintys, kol susipratau balsu paklausti:"-šitas taisytinas.
Mintis gera ir šiaip įdomiai:)

Moderatorius (-ė): Goda

Sukurta: 2007-09-25 05:14:32

...gal tai ateities žmogaus vizija...šiurpi... - pagalvojau, perskaičiusi:)
Sklandus minties vystymas. Sudominantis.
Patiko.