Noriu tavęs ir tavo dviračio!

Ištarė Gvidas. Jo balsas kaimo vieškeliu nuvilnijo tarsi kilmingo didiko įsakas prieš kokius porą šimtų metų. Todėl mergaitės šypsena greitai kažkur dingo. Jaunas vyras tingėjo sukti galvą – kur. Todėl tik pasilenkė kiek arčiau Brigitos ir ištarė:
- Būsi.
- Kas būsiu? – Gūžtelėjo gležnučiais, saulės rusvai nuspalvintais pečiais vietinė mergiotė.
- Mano būsi.
Skambėjo įžūlokai. Brigitos pusseserė pasakytų, kad net žiauriai. Tačiau abiejų veidai išliko ramūs. Tartum stebėtų keturioliktą krintančią žvaigždę naktiniame rugpjūčio danguje.
- O jeigu aš nenoriu?
Gvidas atsakymo į šį klausimą iš anksto parengęs nebuvo, bet jo lūpomis netrukus nuvilnijo vienas vienintelis žodis:
- Netikiu.
Brigita akimirksniu pakėlė dviratį. Ir jau rengėsi ant jo atsisėsti. Kai Gvidas staiga ištiesė prieš ratą koją ir lėtai sulingavo:
- Ne. Net nemėgink.
Merginos retai išgirsta tokius žodžius. Vietinė mergaitė taip pat nebuvo išskirtinė. Todėl po sekundėlės uždėjo koją ant dviračio pedalo ir pabandė smagiai atsispirti...
Gvidas nenorėjo paleisti jos. Vietinės mergiotės, vardu Brigita. Galbūt todėl jo koja tuomet spyrė į galinį ratą...
Kai dailus, jaunas kūnelis nuskriejo smulkučiais, aštriais akmenėliais ir šviesiais delnais netrukus ėmė sunktis kraujo lašeliai, jaunas vyras krūptelėjo. Gal kam ir smagu skriausti tą, kurią norisi glausti kuo arčiau, tačiau tik ne jam.
- Atleisk.
- Tu nesveikas, - suvirpėjo Brigitos lūpa ir jos atvirumas staiga prasiveržė pro vis smarkiau plyšusius pančius, - kodėl taip su manim elgiesi? Ką blogo aš tau padariau? Ar esu nors kartą užgavusi? Ar įžeidusi? Niekada tau nepadariau nieko blogo.
Tą akimirką Gvido gerklėje tartum įstrigo obuolys. Toks didelis, kokio ten dar niekada nebuvo. Ir jis nieko taip nenorėjo, kaip įsikniaubti į gelsvą JOS suknelę ir verkti.
Tačiau vyriškumas smaugė taip senai, kad tąkart jis neišliejo nė ašaros. Nė vienos vienintelės.
- Ar žinai, kad man patinki? – Tarė ir sužiuro į žaliausias akis visame kaime.
Tačiau mergaitė nieko neatsakė. Tik žvelgė į vieškelio tolius taip, lyg rugpjūčio dangumi greitai turėtų kristi jau septyniolikta žvaigždė nelaimėlė...
Brigitos akys daugiau niekada nebebuvo tokios žalios, kaip tądien, kai į jas žiūrėjo Gvidas. Jos lūpos daugiau niekada taip nekaito, kaip tądien, kai jomis skrajojo Gvido lūpos. Ir jos rusvi gležnučiai pečiai daugiau niekada nebebuvo tokie paslaptingi, kaip tądien, kai juos bučiavo ir glamonėjo Gvidas.
Iš aukštos, išgulėtos žolės pirmasis pakilo jaunas vyras. Pakilo ir sustvėrė dviračio vairą įkaitusiomis plaštakomis. Dar sekundėlė ir jo suveltus plaukus jau taršė gaivus, rudeniškas vėjas. Jis atsisuko ir pilna krūtine sušuko:
- Brangioji mano Brigitėle, gaudyk mane! Na, ar pavysi?!
Albus Frenulum

2007-08-22 00:23:35

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): fizrukė

Sukurta: 2007-08-22 21:06:33

Šį kartą mano dviratis prastas, aš tavęs nepavysiu... :)

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-08-22 12:33:21

Patriarchatas jis jau genuose, ir prie viso to tai instinktyviais tipas, ne emocinis ir ne intelektualinis, bet principe patriarchato pamatas, ant kurio stovi abu ir in ir jan.
Labai gyvai sukurtas, sukelia jausmus, emocijas įtampą, kaip gyvas filmas. Gerai gyvai parašytas šis kūrinys. galima dėti ranką prie širdies ir apsivemti, nuo vyriško bejėgiškumo slepiamo kumštyje. yra toksai posakis
" yra jėgos, protas bereikalingas?"
-- vis tik pafantazavus toliau, ( kai taip gerai rašote, ta prasme labai gyvai) būtų įdomus momentas jei šalia iš kažkur kažkaip atsirastų mergaitės tėtis, tikriausiai be teismo baloje paskandintų. šiaip daug intrigos tame būtų, jei pavyktų tai taip pat gyvai, įtaigiai, su tokia dinamiškai augančia įtampa, (kas yra LABAI puikiai ir VAIZDŽIAI, įtikinamai, padaryta šiame kūrinyje) parašyti. bet būna tėveliams tai ir priimtina, kaip jie auklėti, gal pasako "tokia tvarka,
tokia moters dalia"
ir vis tik tokioje situacijoje, jau ir vyriškame prade dažniau suveikia aukštesnės pakopos tipas - emocionalusis tipas (dažniau išlenda), nė instinktyviais - gali ir be teismo tokį fraierį nuskandinti baloje, ar nutrenkti mašina. būtų įdomu jei įpintumėte tai, jei užtektų tiek pat gyvumo ir įtaigumo, ORGANIŠKUMO, kiek tai padarėte šiame kūrinyje. Labai gyvas.

Anonimas

Sukurta: 2007-08-22 00:44:17

Perskaičiau ir net nežinau ką pasakyti.
Gal truputis cinizmo perpinto menišku kaspinuku .....
Palėku tos srities žinovams.
Bet kokiu atveju sėkmės jums :)