Man patinka svirplys...

Sodriai žaliame Liepos viduryj saulė svilino mano odą, lyg spigino įkaitusio bėgio paviršių aitriose geležinkelio dulkėse,  ir ši pulsavo vienu vieninteliu savo geiduliu - vešlaus lietaus;  o mano klausą, ištisą dieną, tvindė spengiantis, nenutrūkstantis nė akimirkai tylos, žiogų čirpimas.

Ištisą dieną aš viso to, net nežinojau, bet prasidėjo vakaro vėsa ir jie užsičiaupė... "gera" atsiduso klausa - išgirdau, kad jai buvo negera.
vis tik, jie įkyrūs; bet...  miela. Vasara - ji komfortabili, ir žiogų įkyrus čirpimas, (kuris tikrai įkyrus klausai) akinamais vidurdieniais, pačiame piko karštyje, nepasirodo įkyriu, bet tai tik dėl asociacijos efekto; - miela, patogi, graži yra pati Vasara - laikas kuriame jie čirpia.
                                                                                         Jų čirpimas - tikrai bjaurus.

Man patinka svirplio šnekos, kada ruduo išbaido visas gerves, kregždes, varnėnus, gandrus, žodžiu visus paukštukus kaip vištas išgainioja ir klausosi svirplio. Taip smagu tad atsisėsti šalia rudens, žiūrėti kaip gelsta laukai, kaip viskas suklusta, sustoja savyje, lyg bandydami prisiminti visus praeitus savo gyvenimus, panyra į tylą ir klausosi - svirpia svirplys. Lietaus lakštingala - rudens. Taip gera klausytis, girdėti kaip lyja lietūs. Gražūs svirplio skleidžiami garsai   rudeniop  susimąstyme.  
Žiogai čirpia labai bjauriai; šiandien išgirdau; kai jie užsičiaupė...
  Griaudėja. Išsigando " balandėliai", išsigando - suglaudė savo kojeles, nutilo. Ot gerai. Nors,  gal ir patinka man tie žiogeliai, ir jų svirpimas, tegul jis taip pat labai puikus, bet mano ausų būgneliai man sako, kad jie svirpia įkyriai ir bjauriai, ypatingai kaitroje, kai saulė svilina odą, ir ta, geidžia visa savo esybe, kiekviena pora, tik šlapio šlapio lietaus.  
"Žiogai čirpia bjauriai ir taškas." Taip man šiandieną pasakė ausų būgneliai. Jiems bjauriai, tai ką jau dabar...

* * *
Lydosi oras -
metalu klausą spengia
įkyrūs žiogai...


* * *
Lapkričio purvas,
Lapais pūvančiais kvepia -
smirdi?.. poetai


* * *
Lapkričio driskiai
Liepoje piką žaliuoja -
Kalbasi akmenys.
kvinta

2007-07-18 00:22:40

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Barabas

Sukurta: 2007-07-18 15:21:15

Puikūs haiku:)

Vartotojas (-a): Toltik

Sukurta: 2007-07-18 11:04:56

...Paklausyk kaip lyja lietūs... :)
Mačiau vakar vakare, nusileidus jau saulei už horizonto, skrendantį žiogą.. Nežinojau, kad lietuviškieji gali taip puikiai skraidyti :).. Pleveno danguje lyg koks vyturys :). Ilgai. Kojos galinės ištiestos už nugaros ir plaka sparnais :).. Įstabus Dievo kūrinys.. :)