***

Mašinos... Mašinos... Mašinos... Ką gi jos daro? Padeda greičiau pasiekti kokią nors vietą? Yra labai patogi priemonė? Gal ir Taip, bet...

Rūkymas. Kas iš jo? Atsipalaiduoji? Atokvėpis? O gal jau gyvenimo būdas? Ne ir taip.
Mašinos teršia mūsų gamtą. Mes vis skelbiame, kad mylime gamtą, kad ji mums svarbi, kad ji mus sukūrė ir kad mes turim ją saugoti. Bet mes to nedarome. Mes su tom užterštom mašinom vis skleidžiam ir skleidžiam teršalus į mūsų „numylėtinę“ gamtą. Ar tai gerai?

Rūkymas – gal ir atsipalaiduoji, gal tau tai ir atokvėpis, gal tai ir Tavo gyvenimo būdas, bet Tu kenki kitiems. Rūkai, rūkai, rūkai ir rūkai –juk terši orą. Ar tai gerai?
Žmogau, susimąstyk, nes juk tuo pačiu oru kvėpuojam...
tatoo

2007-03-29 20:38:53

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-12-18 14:19:15

O kokia nesąmonė;
Žmogau susimąstyk, juk kvėpuodamas tu sukvėpuoji deguonį ir iškvepi orą, nebetinkamą vartoti kitiems šalia esantiems; NA JAU, juk medžiai ir kiti augalai jį sutvarko, jie įkvepia, (netinkamą mums, tačiau tinkamą jiems) o iškvepia deguonį; Nuo rūkimo klimato atšilimas negresia, rūkymas - tai žolė augalas - tabakas; savo plaučiais ir kraujagyslėmis - kraujo indais-kapiliarais, pasirūpins kiekvienas pats;

Štai čia nei kūrinys, nei moralas; jau toks niekam tikęs gretinimas; einu cigaretę surūkysiu, smagu dūmus pūtalioti; cha. ;)
Rūkymas, tai ne mazuto telkiniai vandenyje, (upėje jūroje) rūkymas ekologijai pakenkti negali - tai tabakas augantis gamtoje;
o žmogaus gyvenimo būdas, mityba ir t.t. asmeninis reikalas, apie kurį žinoma galima diskutuoti auditorijoje, atitinkamoje temoje, tik žinoma ne tokiais kvailais gretinimais, kaip šiame rašaliojime, ir ne tokiais kreivais samprotavimais; (o kaip apie literatūrinį kūrinį čia kalbėti apie šį, nėra ką ir pradėt; žinoma ne. ) tai gi "ne į jokius vartus".
:)

Anonimas

Sukurta: 2007-03-30 21:27:19

apmąstymai. dienoraštis, bet ne menas. sugretinimas su rūkymu man visai nesueina..
sėkmės ieškojime

Vartotojas (-a): Vlabur

Sukurta: 2007-03-30 08:58:10

Susirūpinta.
Kad taip kiekvienas... pradėtų nuo savęs!

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2007-03-30 04:59:25

Yra moralizavimo ir nežinia ką aiškaus norėta tuo pasakyti. Bet gerai, kad autorė mėgina jėgas literatūroje. Juk nuo to ir prasideda kelias į kūrybą.

Anonimas

Sukurta: 2007-03-29 20:49:43

nebejuokink.. išsemta tema, lendanti per visus galus. beto net eseistiškai nepateikei.. labai prastai..