Virtualūs personažai realioje knygoje

Santrauka:
Ekurybos almanachas. Just straipsniukas.
Paskutinį šių metų vasario trečiadienį, 18-ą valandą, į Vilniaus Adomo Mickevičiaus viešąją biblioteką rinkosi iš visos Lietuvos kūrėjai, kuriuos vienija internetinė svetainė www.ekuryba.com. Tai svetainė kuriantiems žmonėms, kuri leidžia nevaržomai tobulėti tiek jauniems, tiek jau meistro plunksną įvaldžiusiems kūrėjams. Joje mes publikuojame savo darbus ir sulaukiame įvairios objektyvios, o kartais galbūt ir subjektyvios kritikos, bet svarbiausia čia yra mūsų visų bendrumas.
Šis susitikimas išsiskyrė tuo, kad jo pagrindinis tikslas buvo pagaliau prisiliesti jau prie antrojo mūsų visų produkto – ekurybos almanacho. Jame publikuojami net 43 specialios komisijos atrinkti autorių darbai. Visi kūriniai suskirstyti į sekcijas – moksleivių, poezija ir proza. Taip pat, kaip ir būdinga almanachams, jame yra ir kūrėjų nuotraukos bei trumpi dosjė apie juos pačius.
Jaukus vakaras kartu su ekurybiečiais neprailgo. Šiltos, dažniau internetinėje erdvėje sutinkamos asmenybės nesikuklino paskaityti ir savo darbų. Klausėmės poezijos, prozos, šmaikščiai juokavome. Atmosferą renginyje maloniai skrodė muzikinė kompozicija, kurią atliko pianistė Aušra Bartkevičiūtė-Gelusevičienė ir fagotininkas Šarūnas Kačionas. Jaunasis svetainės administratorius Juozas papasakojo apie naujus pakeitimus ir atnaujinimus ekuryboje. Moderatorė Ramunė kaip ir visada dalino šiltus šypsnius ir kvietė būti kartu. Pastaroji kalbėjo ilgai, tačiau kiekviena jos frazė turėjo prasmę. Buvo pasidžiaugta jaunaisiais kūrėjais, kurie per trumpą laiką ekuryboje padarė milžinišką šuolį savo darbuose. Viskas pasiekiama ir per kūrybą galima nors penkiasdešimt kartų per dieną išskristi į kosmosą ir dar leisti paskraidyti kitiems savo skaitytojams. Būtent tokį esminį dalyką renginio metu mums bandė priminti svetainės moderatorius ir šio almanacho dizaineris, pasivadinęs pseudonimu Aurimaz.
Mano manymu, pilkas almanacho viršelis paliktas tyčia, nes pakankamai spalvotos asmenybės tiesiog nesutelpa į tam tikros ar kelių spalvų derinius. Aš labai viliuosi, kad toks gana savitas literatūrinės internetinės svetainės almanachas neužsigulės lentynose, o pritrauks įvairų kūrybos spektrą mėgstančius skaitytojus, kurie nesibaimina eksperimentuoti ir vienu kartu susipažinti net su 43 autorių kūryba.
Riva

2007-03-05 00:55:09

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Nuodai

Sukurta: 2007-03-06 11:46:03

Ko tu kimbi,barai? Ar bent pats žinai, ko nori? Taip virtualioje erdvėje esame ne autoriai , o tik vartotojai -personažai. Negi- baras -autorius? Juokinga. Tai tik autoriaus kaukė- pseudonimas -personažas. O kas skaitys ir kur spausdins, manyčiau, ne tamstos rūpestis. Ir nėra čia ko skaityti daug sykių, jeigu nepatiko. Dėkui pasakytum už informaciją, juk išvis galėjo nebūti jokios. O gal pats ir parašyk išsamiau ir tt...jeigu tau to norisi, o ne karksėk čia.

Vartotojas (-a): Nuodai

Sukurta: 2007-03-05 13:12:52

Kur tas sausas pasakojimas? Nesuprantu, juk čia ne koks literatūrinis rašinukas. O ką čia dar plačiau, jei viskas pasakyta? O tarptautiniai žodžiai kaip sinonimai tikrai čia dera. Straipsniukas čia į laikraštį, todėl reikia datų ir tt....

" O 43 specialios komisijos atrinkti autorių DARBAI ar 43 AUTORIŲ kūryba - nereikėtų maišyti. " -šito visai nesupratau. Keturiasdešimt trys spec. kom. atrinkti darbai- kas čia ne taip?
O klausimas- prie kokių Riva save priskirtų kūrėjų kam? Patikėk, barai, tikrai ne prie " lochų".
O valdyti plunksną -yra gražus frazeologizmas, tarp kitko.
Gražus, įtaigus straipsniukas, papuoštas literatūrinėmis frazėmis , įtaigus bei pareklamuojantis almanachą.

Vartotojas (-a): Nuodai

Sukurta: 2007-03-05 10:02:51

Aš manyčiau, kad baro komentaras yra trintinas, nes vartotojas nesuvokia informacinio straipsnio žanro paskirties , paprasčiausių žodžių prasmės, sinonimų ir tt.... Jis teparodo vartotojo neišmanymą ir šiek tiek ,aišku, skaitytojams nemalonus. Aš nebuvau pristatyme, todėl man buvo įdomi ir naudinga ši informacija.

Vartotojas (-a): sniega

Sukurta: 2007-03-05 08:26:47

Glaustas bet informatyvus. Gerai.

Vartotojas (-a): Barabas

Sukurta: 2007-03-05 08:20:12

Trumpai drūtai:)
Man patiko aprašymas:)