Išradėjas

Tai buvo viena iš tų puikiai suplanuotų savižudybių, nors tai dar nereiškia, kad ji turėjo pavykti. Tokio akto priežastis irgi neaiški. Gal tiesiog velnias vietoje ir laiku bakstelėjo į petį, o gal tuo metu dievo nebuvo namuose, bet, kai rutina sluoksnis po sluoksnio kaupiasi žmogaus prote, net ir paprastas miesto šurmulys gali suvaidinti galutinį vaidmenį.
Taigi pusamžis žmogelis, skanaudamas arbatą su citrina, staiga padėjo puodelį šalin, nuo apdulkėjusios židinio atbrailos griebė šautuvą, užtaisytą stambiu šratu, nusitaikė į savo persų veislės sniego baltumo spalvos katiną ir šovė. Guli ant mėlyno persiško kilimo baltas katinas visas krauju pasruvęs.Tada vyriškis pašoko ir karštligiškai puolė prie lango. Praskleidęs storas žalsvas užuolaidas, atlapojo pirmo aukšto, kuriame jis gyveno langą, ir šoko... Pagulėjęs ant šalto grindinio atsikėlė ir nupėdino į kambarį, ant kurio žemės pamatė išsitaškiusią Prancūzijos vėliavą. \\\\\\\"Reikia kažkaip pasitarnauti savo tautai\\\\\\\", pagalvojo jis ir po kelių dienų sukonstravo pirmą pasaulyje giljotiną.
gungnir

2007-02-22 17:08:34

Komentarai

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Anonimas

Sukurta: 2007-02-22 21:58:27

"...nupėdino į kambarį, ant kurio žemės pamatė..." - kambarys turi grindis, o ne žemę. Blogiausiu atveju - aslą. Kambario žemė - gana keistokai skamba, nebent nori žaisti žodžiais, kažką išrasti.
Tai dabar nežinau, kaip čia vertinti. Turiu du variantus:
1. Rimtas kūrinys. Jeigu taip, tuomet labai skysta loginė grandis, vedanti išradėją prie išradimo.
2. Parodija. Na taip, ironijos stiprumu iki Erlicko toloka. Šis bent rūkyti metė sviesto nusipirkęs, o čia velnią suprasi, kurioje vietoje tiksliai ironijos ieškoti, nors galėtum pajusti pasistengęs - iš paskutinio sakinio.
Žodžiu, sakiniai geri, bet iš jų visumos maža kas gaunasi.

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2007-02-22 20:01:28

Įdomi mintis. O siužetas - pusė bėdos - galima skaityti, tačiau norėjosi ilgesnio skaitinio.

Vartotojas (-a): Baltas lapas

Sukurta: 2007-02-22 19:35:59

:(

Anonimas

Sukurta: 2007-02-22 19:35:50

karšligiškai>>>karštligiškai, ant kurio žemės>>> kur ant žemės (stilistiškai geriau būtų),
pabaiga gera ir užuomazga yra su savotiška kulminacija :)
įdomiai susiskaitė.