← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/13726

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): jovaras

Sukurta: 2007-05-10 14:53:58

painus, vietomis įdomus, vietomis šabloniškas kūrinys. ar vertėjo pasakotojui virsti katinu- manau, kad tai bloga idėja

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-05-07 13:52:52

Jei ne taip suprasite, t.y. nesakau, kad ta pradžia nereikalinga, JI LABAI SUSKAMBA IR ĮSIPRASMINA dėl to sakinio > citata" Vis tiek jauki atmosfera, ar ne? "; tiek, kad gal per ilga, yra rizika, kad skaitytojas gali numesti anksčiau, nė supras tos ironijos, priimdamas, kad tai kūrinys.(jei nežinočiau jūsų kaip autoriaus, kokius kūrinius rašote, tai jau būčiau numetusi.) Bet tas sakinys viską sustato į savo vietas ir pradžia labai suskamba ir taikliai įsiprasmina. Tiek, kad šiek tiek buvo galima trumpinti pradžią; Tai turėjau omenyje sakydama komentare : "pradžiai kiek vos ne pertemta."
na, o kur skubotumas; sviestas sviestuotas, ar sakiniai nenešantys naujos informacijos, bet fokusuojantys dėmesį į faktą, kad autorius virsta vienu iš herojumi, kur jų per daug, apie tai; tai visa tai trūkumas.

Vartotojas (-a): kvinta

Sukurta: 2007-05-07 12:18:54

citata:"...patogiai įsitaisęs savo patogiausiame fotelyje,..." ( ar čia specialiai sviestas sviestuotas, tikrai patogumo pojūčio nesukelia.) šiaip tai buvo nuobodu skaityti ir neatpažįstama, visi tokie apsakymai, pasakojimai, stilius rašymo toksai nuobodus migdantis, buvau nustebinta iki tos vietos, bet toje vietoje suveikia toksai o, galima skaityti toliau, nes jau vos neatsijungiau, (galvoju, gal autorius ja čia skaito įsivažiavęs ir rašo "klas" kūrinį.) nuo tos vietos darosi įdomu: citata: " Vis tiek jauki atmosfera, ar ne? "
čia nesąmonė, citata: "Netikite, kad žiupsnis fantazijos pasaldins šią istoriją?"-
fantazijos žiupsnis, ir ne tik žiupsnis daro visas istorijas įdomesnes, nėr ką netikėti; gal neapgalvota, ne tiksliai išsireikšta, kas norėta pasakyti, tame sakinyje.
per daug ilgas tarpas, per daug dėmesio sufokusuota autoriaus personai, truputį gaunasi ištemtas kaip guma, truputį per ilgas pilstymas; užteko to, kad autorius virsta katinu, užmanymas labai fainas, labai gyvas ir viskas puiku, bet kiek ištemta, štai čia jau nuobodu, jau labai bereikalinga, per daug dėmesio autoriaus personai, tie sakiniai jau neneša informacijos, tik migdo, nuobodina, trumpinčiau, jų atsisakyčiau: - citata: "Na, nieko nebepadarysi, jei jau užviriau košę kaip autorius, teks pabaigti ją tos pačios istorijos veikėju... kad ir katinu." ------ Tikrai bereikalingas sakinys;
Šiaip labai fainas kūinys, tikrai labai siurealistinis. puikiai, tik jame jaučiasi skubotumas, Lyg patepliota bet neatidirbta. ketvirta stadija vėžio, tai jau metastazės auglių išsisėję visame organizme, gal geriau Filipiniečių, o ne japonų netradicinės medicinos chirurgas operuojantis rankomis. Daug tokių vietų kur planas idėje yra, bet skubotumas, jos neatidirbtos vietos. Bet visumoje kūrinys labai fainas, siurealistinis, pradžiai kiek vos ne pertemta.
(KARTAIS, jūsų kūryba, man kažkiek primena M. Bulgakovo sprendimus, kuriamą atmosferą savo kūryboje, kažkiek Vladimirą Orlovą. jo kūryboje kuriamas atmosferas. BEt VISUMOJE siurealistis. fainas kūrinys, bet trūksta detalumo nuoseklumo - t.y. jaučiamas skubotumas. yra idėja ir bet kaip tapoma, kur kliuvo kur nekliuvo, va toksai trūkumas. Skubotumas, kantrybės stoka. ( tokia nuomonė)
Patiko.