← Atgal

Komentarai

Kūrinio nuoroda: https://zaliazole.lt/kuriniai/perziureti/10480

Atsiprašome: komentarus gali rašyti tik puslapio vartotojai. Registruotis

Vartotojas (-a): Tikras Dearnis

Sukurta: 2007-01-17 13:52:26

Dvyliktasis, netgi pačiame kūrinyje atsispindi, buvo nestabilus tuo, kad savo užsiimdavo pašaline veikla, kuri kenkdavo jo darbo kokybei (antraip jo čia nebūtų siuntę "gydytis". Argi pats norėtum turėti darbinį robotą, kuris vietoj darbo užsiima kažkokiais niekais, tarkim tų pluegų tyrinėjimu. Ligoninėje nutarta pakoreguoti jo "smegenis".
Į daktaro vidinį pasaulį nesigilinau, nes pagrindinis apsakymo persinažas tik vienas - Dvyliktasis. Be to darbą norėjau parašyti kuo glaudesnį, neįsiplečiant. Kitos pastabos mano manymu yra teisingos.

Vartotojas (-a): jovaras

Sukurta: 2007-01-16 22:03:26

įdomus kūrinys, bet nesupratau, kuo gi ten sirgo tas dvyliktasis.

Anonimas

Sukurta: 2007-01-16 15:53:01

Truputį pripainiota su gausybe naujadarų, tačiau iš esmės skaitoma ir gana įdomu.
"Jo sistema liko stabili. Žmogus gydytojas nesugebėjo įžvelgti klastos. Jis taip ir nesuprato, kad suformatavo visai ne tas sistemas. Tik bet kokie niūrūs prisiminimai apie ligoninėje praleistą savaitę buvo ištrinti. “Kvailas tas Legonas”, - mintijo dvyliktasis, prisiminęs, kad gydytojas taip ir nesuprato kas įvyko." - šiuose sakinukuose yra daug nereikalingų dalykų, kuriuos reikėjo aprašyti anksčiau.
Beje, trynimo scenos ir pats daktaras - gana netikroviškai pavaizduoti. Daktaras skaitytojo į save neįsileidžia, tad jis lieka lyg ir trečiarūšiu personažu. Jam, mano nuomone, reikėjo skirti daugiau dėmesio.